El País Valencià i Catalunya units per a exigir una planificació real del Corredor Mediterrani

Els secretaris autonòmics d'aquesta matèria d'ambdós governs consideren que “la nul·la planificació del Ministeri de Foment és una rèmora insuportable per al Corredor”
31 agost 2016 01:00h
Viaducte del Corredor del Mediterrani a l'Hospitalet de l'Infant.
RedactaVeu / València

El secretari autonòmic de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Josep Vicent Boira, s'ha reunit a València amb el seu homòleg català, Ricard Font, per a tractar diversos temes en comú d'ambdues administracions i, especialment, el Corredor Mediterrani, una infraestructura que consideren clau per a les dues comunitats i que no deixen de reivindicar davant el Ministeri de Foment i la Unió Europea.

Aquesta reunió tècnica, celebrada aquest dimecres, ha format part de les aliances que la Generalitat Valenciana està duent a terme amb les diferents comunitats autònomes per les quals transcorre el Corredor Mediterrani i que també reivindiquen la seua posada en marxa al Ministeri de Foment.

Ambdós governs reclamen una planificació real del Corredor com a eix econòmic vital i han coincidit a exigir "una planificació conjunta de les obres i projectes, el compliment de terminis i un coordinador del Corredor amb una visió global". També han denunciat que segueixen sense conèixer-se les característiques del tram Castelló-Tarragona.
 

Reunió tècnica. Foto: GVA.

Nul·la planificació de Foment

Per a tots dos secretaris autonòmics, "la nul·la planificació del Ministeri de Foment és una rèmora insuportable per al Corredor i la força exportadora, econòmica, turística i portuària dels territoris és única en l'Estat i mereix una inversió justa".

Segons ha explicat Boira, "els problemes del Corredor no se circumscriuen solament a l'àmbit de l'obra pública, sinó a la gestió i planificació. La infraestructura presenta diferents colls d’ampolla que Foment segueix sense solucionar".

Colls d’ampolla

El primer d'aquests colls d’ampolla, ha indicat, seria el túnel fronterer, "la gestió del qual és ruïnosa i segueix sense posar-se solució. Els problemes s'agreugen al sud de Barcelona, on el tram Tarragona-Castellbisbal porta 3 anys amb les obres paralitzades, malgrat estar adjudicades, amb una forta inversió que no s'ha realitzat".

Quant al tram Tarragona-Vandellós, Josep Vicent Boira ha recordat que "segueix en obres, que duren ja més de 10 anys, i el ministeri contínua retardant la seua posada en marxa. Aquest tram és clau i permetria reduir el temps de viatge entre València o Alacant i Barcelona en mitja hora, malgrat la qual cosa Foment no ho considera prioritari".

Per al secretari autonòmic del Govern valencià, el següent tram, Vandellós-Castelló "és l'exemple de la desídia del ministeri, atès que, malgrat estar adjudicat des del 2014, no s'han començat les obres i no se sap, ni tan sols, què es va a executar, ja que no existeix un projecte".

Així mateix, ha lamentat "la nul·la planificació del ministeri, que impedeix una programació d'actuacions o inversions que les empreses reclamen. S'han perdut 4 anys en els quals no s'ha planificat correctament ni s'han executat les obres".

"Alguna cosa similar ocorre en el tram València- L'Alzina, que, malgrat tenir gran part de les obres fetes, segueixen sense acabar-se i posar-se en marxa. Aquest tram permetria reduir a una hora el viatge València-Alacant. Així, les escasses inversions del ministeri segueixen sense donar servei als possibles usuaris", ha manifestat.

Incògnita a Múrcia o Almeria

En opinió de Boira, "la continuïtat del corredor entre Elx, Múrcia o Almeria segueix sent una incògnita, atès que Foment treballa amb una mentalitat de trams i no d'un únic corredor que connectaria, si s'acabara, més de 15 milions d'habitants i la major concentració econòmica, industrial i agrícola de l'estat".

La Veu
 
next