Diari La Veu del País Valencià
L’hotel de Dénia demanda els joves expulsats per parlar valencià
RedactaVeu / València

Tot i que La Veu va intentar aquest dijous posar-se en contacte amb els gerents de l’hotel dels Poblets (la Marina Alta) on es va produir el cas de discriminació lingüística per tal de contrastar, sense èxit, la informació -aquests declinaren atendre’ns amb un “si no em parles en espanyol no ens podem comunicar, i punt”-, la gerent d’aquest allotjament hoteler, Beatriz Ferrer, sí que ha accedit a donar la seua versió dels fets a l’agència Europa Press, on ha insistit aquest dijous en què han demandat els joves, de 19 anys, perquè “estaven fumant porros” en l’establiment.

Així, els gerents de l’hotel, en declaracions a EP, atribueixen la denúncia, feta pública pels clients en les xarxes socials -i també en forma de queixa presentada davant l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de Dénia-, al fet que els van tirar d’allí.

Al seu parer, els joves han “aprofitat” que procedeixen de Madrid per a “castigar-nos”, encara que creu que “se’ls n’ha anat de les mans”. En aquest sentit, han remarcat a l’esmentada agència de notícies, que tenen una desena de clients que poden corroborar la seua versió dels fets i que la qüestió es dirimirà en els tribunals.

Eliminació de la pàgina de Facebook

A més, ha lamentat que haja hagut d’eliminar la pàgina de Facebook de l’allotjament–a últimes hores d’ahir dijous aquesta continuava oberta- perquè “no sabia que aquestes coses, amb una mentida, podien tenir una repercussió tan tremenda, perquè ha d’estar molt sensibilitzat el tema del valencià a la zona”.

Així, ha explicat que els joves els van comminar a parlar valencià perquè “tenim un negoci ací, encara que siguem de Madrid”. “I els vaig dir que solament els demanava en castellà que no es fumaren porros. I van dir: ‘em cague en la puta Espanya’ i se’n van anar. Açò és el que va passar, res més”. Finalment, ha anunciat que aquest divendres mantindran una reunió amb Consum, després de la denúncia en l’OMIC.

Cal apuntar que la Plataforma per la Llengua ha anunciat que es demanarà que la Generalitat Valenciana intervinga en aquest cas de discriminació a l’allotjament hoteler dels Poblets, “perquè qualsevol ciutadà té dret, sempre, a comunicar-se en la llengua pròpia”. També des d’Escola Valenciana han manifestat que “mai no hem de tolerar que se’ns negue el dret d’expressar-nos en la nostra llengua”. Per al president de l’entitat cívica, Vicent Moreno, “saber valencià està lligat a la qualitat del servei”, per la qual cosa, “un hotel que viu del turisme i té treballadors que no són competents en valencià però sí en altres llengües, no està a l’altura dels seus clients, és poc professional, no ofereix un bon servei”.

Comparteix

Icona de pantalla completa