Fins que no comence a emetre la nova RTVV no hi haurà TV3 al País Valencià


RedactaVeu / València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig va mantindré el proppassat 1 de setembre, un desdejuni informatiu amb els mitjans de comunicació de les comarques del nord. Tot i que la trobada amb els periodistes va estar marcada per temes turístics i econòmics, tal com recollia Europa press, Puig afirmà que a través de Musix calia aconseguir que el País Valencià “siga la gran referència pel que fa a festivals a Espanya i al sud d’Europa”. Seguidament, i seguint amb l’impacte turístic i econòmic que representen els festivals esdevinguts aquest estiu al territori valencià, el president va fer una valoració “molt positiva” del turisme d’aquesta campanya. Destacà que l’oferta extrahotelera aconseguí un 70% d’ocupació en càmpings, mentre que els apartaments turístics havia arribat a un 81,85% d’ocupació, i pel que feia a hotels d’interior s’havia aconseguit quasi el 70%. Unes xifres que a parer de Puig, signifiquen unes dades “extraordinàriament positives”.

En aquest sentit, Ximo Puig destacà la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat que entrarà a les Corts durant aquest mes o el següent i de la qual remarcà la “cogestió del turisme”, ja que per primera vegada la gestió turística estarà a càrrec de l’Administració i el sector.

Durant el torn de preguntes, se li va preguntar sobre la nova RTVV, la situació de bloqueig en què encara es torba el seu Consell Rector i la reciprocitat entre la futura RTVV i TV3 entre Catalunya i el País Valencià. Així doncs, segons publicava ahir el diari El País, Puig va afirmar que  “l’engegada de les emissions de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació comportarà de manera quasi paral·lela el retorn de les emissions de TV3 al País Valencià, encara que la seua connexió depèn d’un aspecte tècnic que el diferirà per pocs dies el retorn d’ambdues televisions al panorama mediàtic valencià”.

Aquesta reciprocitat ja fou tractada entre els dos presidents, català i valencià, en la reunió mantinguda en maig de 2016. Pel que fa a la situació en què s’hi troba el Consell Rector, bloquejat pel PP i C’s per la no acceptació com a president de Josep López, segons recull també El País, Ximo Puig considerà aquesta negociació fallida com un “error”.

Aquest mes serà decisiu per trobar un consens al voltant de la figura de Josep López, o acceptar les demandes de l’oposició i encetar una nova recerca de candidats. Ara per ara, encarant el darrer trimestre de l’any, amb un espectre televisiu castellanitzat al 100% només tenim sobre la taula les frases d’aquest estiu, quan el president afirmava que “hi haurà RTVV sí o sí”. Tanmateix, tot i que es barallaven dates d’inici de les emissions com el 9 d’Octubre o el 26 de novembre (data d’apagada de l’antiga RTVV), en els darrers dies, el mateix president ja no s’atrevia a posar data d’encesa de l’emissió.

Una preselecció de ficcions, un Consell Rector sense president, i un gruix d’extreballadors és tot el que tenen els valencians per imaginar un canal de televisió en llengua pròpia que propicie una reciprocitat que ajude a minvar l’escassa presència d’informació i entreteniment audiovisual fet i dit des de casa nostra.

La Veu

Comentaris

remigio III
3.

Els "amics del País Valencià"pp i ciutadanos. Nosaltres els Valencians,"aldeanos" per a ciutadanos no som un país lliure i per tant el colonitzador, o sia el seu amo decideix per Nosaltres els Valencians. Certament en martingales legals i il·legals el pp i el falangista en saben més que Nosaltres els Valencians i sempre trobaran la manera d'impedir-nos la comunicació entre tots els valencians. Han fet tota una obra d'art amb la destrucció dels nostres mitjans de comunicació.

  • 8
  • 0
Castellonenc Castelló de la Plana
2.
Els servidors de l'Imperi Castellà i els col.laboracionistes amb l'ocupació militar del País Valencià, se saben tots els trucs i totes les martingales per a robar-nos al poble valencià el dret als mijans de comunicació públics en la nostra propia llengua.

Van d'excusa en excusa, PPSOE, Compromís, Podemos, partits que diuen defensar la nostra terra i al mateix temos donen tot tipus d'armes legals i de facilitats burocràtiques als feixistes del PP i Ciudadanos, per a continuar massacrant-nos com a poble.

Del PPSOe i els altres partits col.laboracionistes, ofrenadors compulsius de "nuevas glorias a España", no me crec res de res......Menteixen i manipulen més que alenen.

Quan arriben a un candidat d econsens, apareixerà un altre inconvenient, ja s'ho arreglaran ells per a encadenar dificultats i allargassar la solució, fins l'infinit.

Som davan d'una "política de l'estat imperial", ELIMINAR LA LLENGUA CATALANA DEL PAÍS VALENCIÀ, una política d'estat que ja dura Segles i quan hi ha una política imperial, d'estat, els politcastres col.laboracionistes, fan el que millor saben fer......COL.LABORAR.
  • 12
  • 0
Raimon València
1.
Si el PSOE segueix proposant a Josep López com a candidat del Consell Rector bloquejat pel PP i C’s i no i enceta una nova recerca de candidats, la engegada de la nova RTVV, serà retrasada un altre més.

Necessitem que la nova RTVV començe a emetre el més pronte possible, per a què en octubre ja es puga començar a emetre, sobretot el 9 d´octubre , dia nacional del País Valencià,i que faça possible que les televisions catalana i balear es pogueren veure al PV, mitjançant la reciprositat entre els tres països catalanoparlants.
  • 13
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat