Diari La Veu del País Valencià
Oltra: ‘El que ha de fer el PPCV és situar-se al costat dels valencians i no de Rajoy’

Leo Part / València.

Quan a penes resten unes poques hores per a la celebració de la segona votació d’investidura de Mariano Rajoy –prevista per a les 20 hores d’aquesta vesprada i amb poca esperança de prosperar-, la vicepresidenta i portaveu del Govern del País Valencià, Mónica Oltra, ha demanat als representants del PP valencià, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, que “se situen al costat dels valencians i no de Rajoy”.

Així s’ha expressat Oltra en ser preguntada pels periodistes sobre la petició formulada recentment per la líder del PPCV als diputats de Compromís i del PSOE perquè donen el seu vot favorable a la investidura de Rajoy a canvi d’un nou model de finançament.

“El que vol el Consell és un govern –de l’estat Espanyol- aliat que aprove un sistema de finançament just i constitucional. Que representats del PPCV diguen que per a tenir un sistema de finançament constitucional és necessari que Rajoy siga president, encara que ho ha estat durant 4 anys, és inacceptable”, ha apuntat Oltra.

En opinió de la portaveu del Consell, el que hauria de fer el PP valencià, ha dit, “és situar-se al costat dels valencians i no de Rajoy. És obvi –ha continuat- que Bonig vol situar-se amigablement al costat de Rajoy i d’esquenes als valencians”.

Per això, la vicepresidenta de l’Executiu que presideix Ximo Puig ha afegit: “¿Per què no va la senyora Bonig i li diu a Rajoy que el canvi del sistema de finançament sí que ha de ser una prioritat?”. Oltra s’ha mostrat rotunda en afirmar, finalment, que el govern valencià “no pot donar suport a un candidat que diu que el sistema de finançament no és una prioritat”, com així ho va reconèixer Mariano Rajoy en la cambra baixa.

Comparteix

Icona de pantalla completa