Diari La Veu del País Valencià
Podem encara la trobada de Torrent ‘no en guerra’ sinó en ‘crisi de creixement’
Europa press / València

El secretari general de Podem al País Valencià, Antonio Montiel, nega que hi haja una “guerra interna” en el partit després de la convocatòria d’una trobada a Torrent convocada per militants per a aquest dissabte, sinó que considera que es tracta “d’una crisi de creixement i d’efervescència, de recuperació de les nostres essències”.

En una entrevista concedida a Europa Press, Montiel ha assenyalat que aquest acte, “autoconvocat per algunes persones rellevants en el partit, amb credibilitat, que han treballat en aquest temps en campanyes, en els seus municipis”, és “perfectament saludable” i ell hi assistirà “com un més, disposat a escoltar, debatre i assumir crítiques”.

No obstant açò, ha matisat que “perquè els processos participatius siguen efectius han de tenir una metodologia” i ha anunciat que proposarà al Consell Ciutadà Autonòmic obrir un procés participatiu en tots els racons de la comunitat, no un acte puntual”.

“Hem de reprendre els orígens, repensar quina és la forma idònia de fer possible el nostre ideari polític i açò implica activar una democràcia participativa que implica el debat permanent. Mala cosa seria, si aquesta fóra una organització en la qual la crítica no fóra element estructural, ací no hi ha unanimitats i açò és saludable”, ha manifestat.

Ha detallat que el procés participatiu que proposarà pretén construir “un full de ruta” parlant amb les comarques i generar una posició política forta valenciana de cara a la pròxima trobada estatal de Podemos.

En eixe conclave, ha dit, “caldrà reivindicar qüestions com la federalització del partit” perquè, segons ha explicat Montiel, “no té sentit que de cara a l’exterior es presente com a única força estatal que entén la realitat plurinacional d’Espanya mentre internament per a proposar primàries a Alacant ciutat, per exemple, haja d’esperar l’autorització de Madrid”.

“Açò no és presentable”, ha continuat el dirigent, que aposta per “dotar de certa autonomia organitzativa a Podem en cadascun dels territoris”.

Sense pensar en “quotes de poder”

Ha assegurat que en Podem “ningú fa res pensant en recompenses en termes de quota o poder” i els militants, amb convocatòries com la d’aquest dissabte, pretenen “traslladar la seua insatisfacció”, que ell comparteix: “Jo també sóc crític amb moltes de les coses que hem hagut de fer o viure en aquest temps”.

La substitució de Mínguez

En relació a la substitució de Sandra Mínguez com a secretària d’Organització en el mes de juliol, ha apuntat que “la responsabilitat t’obliga a haver de prendre algunes decisions” i considera que va fer “el correcte, el necessari per a poder engegar una nova forma de funcionament del partit i dinamitzar l’organització”.

No obstant açò, reconeix que sempre lamentarà el “terrible error” que va cometre, que li “va doldre en allò personal”, va ser “eixa malaptesa amb el missatge” pel qual Mínguez es va assabentar de la seua destitució, que a més “no estava destinat a ser enviat a (Pablo) Echenique fins que no tinguera una conversa més extensa amb Sandra”.

Comparteix

Icona de pantalla completa