Diari La Veu del País Valencià
Isabel de Villena és protagonista de còmic en la revista Xiulit

RedactaVeu / València.

Isabel de Villena és la protagonista d’una de les tires còmiques de la revista Xiulit d’aquest mes, ja que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua l’ha declarada escriptora de l’any 2016. El còmic que acosta als lectors la figura d’aquesta dona del Segle d’Or ha estat dibuixat per Francisco Ruizge i patrocinat per la mateixa AVL.

L’obra més rellevant d’Isabel de Villena és la Vita Christi, relat de la vida de Jesucrist, on amplia passatges de l’Evangeli amb una novetat important: el protagonisme que adquireixen les dones, a través dels ulls de les quals s’interpreten els esdeveniments.

Isabel de Villena en la revista Xiulit.

Nova etapa

La revista Xiulit, a pesar de la seua joventut, ja està encetant una nova etapa en la qual, segons asseguren al comunicat difós, aposten per nous continguts i per reforçar el còmic didàctic. Per això, en aquest sentit, a més d’apostar pel còmic d’Isabel de Villena, en el present número també s’inclou un article del comissari de l’exposició “VLC València Línia Clara”, Álvaro Pons, que explica les claus a què cal parar atenció d’aquesta mostra de l’IVAM. Aquest contingut es veu reforçat amb una entrevista al col·laborador de la revista Miguel Calatayud, també present en l’exposició. Cal destacar, a més, el reportatge sobre l’exposició “Prehistòria i còmic” que està al Museu de Prehistòria de València, que és el testimoni d’aquest moment important que viu el còmic a València.

Revista Xiulit de setembre.

La portada d’aquest número de setembre està feta per la il·lustradora Estrella Bascuñán, gràcies a l’acord amb l’Associació Professional d’Il·lustradors de València. Per altra part, continuen les sèries habituals com l’humorística de Siniamon, Els animals marins en còmic, Les Sisters, i també Futbol Club de Giuseppe Ferrario, un dels dibuixants de Geronimo Stilton.

Comparteix

Icona de pantalla completa