Diari La Veu del País Valencià
La Russafa Escènica més multidisciplinar se celebrarà del 15 al 25 de setembre

EP / València.

El festival Russafa Escènica comptarà amb un total de 17 activitats paral·leles que complementaran les 22 propostes de la programació al llarg de la sisena edició de l’esdeveniment, que porta per títol ‘Pors’ i que se celebrarà del 15 al 25 de setembre en el barri de Russafa (València). Per a poder consultar totes les propostes i activitats podeu fer-ho en aquest enllaç.

La multidisciplinaritat traspua entre la música, poesia, arquitectura i debats entorn de la por, reflexions sobre la transformació del barri, visites guiades, cinema o accions urbanes que són alguns dels conceptes sobre els quals ha treballat la coordinadora d’activitats paral·leles del festival, Ana Sanahuja, juntament amb professionals de diferents sectors, entitats i associacions de la ciutat, segons ha informat l’organització del festival en un comunicat.

Vïdeo: Canal Miguel Serrano Gil.

Així, l’esdeveniment repeteix un any més propostes que han tingut un gran acolliment en edicions anteriors com les visites guiades pel barri de Russafa de la mà de l’arquitecte Ximo Quixal i, per primera vegada, d’Isaac López Jerez, president de l’Associació de Guies Locals valenciana.

D’altra banda, el músic Andrés Blasco, conegut com ‘Truna’, oferirà l’espectacle Balconitis en una de les balconades dels carrers del barri.

Les sèries i el cinema estaran presents amb la projecció d’alguns episodis de la valenciana Cabanyal Z disseccionada pel seu director, Joan Alamar, i directora de producció, Xusa Moya i la de Lonely Hearts, de Todd Robinson, comentada pel crític de cinema Daniel Gascó.

Recital de poesia

Repetirà en la programació el format de recital de poesia escènica El clan dels poetes vius, amb set poetes valencians que estrenaran textos sobre el concepte ‘pors’ i amb els Versonautas com a coordinadors poètic-musicals.

Contacontes en l’EMT

Com a novetats, hi haurà una sessió de contacontes/exposició interactiva a l’interior d’un dels autobusos de l’EMT de València de la mà de l’associació ‘Sovint Cultura y Desarrollo’ i del narrador Miguel Ángel Jordán.

La Nau

Fruit d’un acord de col·laboració entre el festival i la Universitat de València, des del passat any part de les propostes que engloben les activitats paral·leles es traslladen a l’edifici de la Nau on es faran taules redones, jornades formatives per a artistes i la reposició de la peça Ello, de Joaquín Collado, estrenada dins de la cinquena edició de Russafa Escènica.

Comparteix

Icona de pantalla completa