Diari La Veu del País Valencià
Benimodo acull aquest dissabte la setena edició de la Festa Estellés

RedactaVeu / Benimodo

La localitat riberenca de Benimodo celebra aquest dissabte, dia 3 de setembre, l’aniversari del naixement de l’escriptor amb la celebració de la setena edició de la festa i el sopar commemoratiu.

A l’acte ha confirmat la seua presència el conseller d’Educació, Vicent Marzà, qui estarà present en la cerimònia de lliurament dels guardons de la catorzena edició dels Premis Literaris Vicent Andrés Estellés de Benimodo. Segons fonts de l’Ajuntament de Benimodo, “en pocs anys, el certamen ha recuperat el prestigi dins les lletres valencianes i ara es llança amb el suport de la Generalitat Valenciana”.

La jornada cultural començarà a les 19.30 hores amb la presència del conseller a l’Ajuntament per signar en el llibre d’honor del consistori com a gratitud pel nou suport de l’ens autonòmic a uns premis literaris que ha recuperat l’equip de govern que comanda Paco Teruel, amb l’objectiu de potenciar la literatura entre els estudiants.

La comitiva es desplaçarà després a la que fou la casa de l’escriptor de Burjassot durant la seua estança a Benimodo -els seus últims anys de vida- i allí es descobrirà una placa ceràmica per donar a conèixer el fet i situar Benimodo “com una fita ineludible del turisme literari valencià”.

Lliurament Premis Literaris Vicent Andrés Estellés

La conselleria ha volgut donar el suport als premis riberencs en l’aniversari del naixement de l’escriptor que va perir en 1993. Serà a partir de les 20 hores quan tinga lloc el lliurament dels guardons als guanyadors i guanyadores a la Casa de la Cultura de la localitat. Després, a la plaça Machí, es celebrarà la festa i el sopar d’homenatge a l’escriptor, en la seua setena edició, en la qual els assistents podran gaudir de gaudir dels sons de les guitarres i dolçaines d’Enric Casado i Mondu i d’un recital de David Vid.

El jurat de la 14a edició dels Premis Literaris Vicent Andrés Estellés de Benimodo va decidir fa uns mesos els guanyadors i guanyadores. El certamen, organitzat pel consistori que dirigeix Paco Teruel, va rebre múltiples obres de joves estudiants dels centres riberencs. En la modalitat de poesia el primer premi fou per a Mercé Cerdà Oller, de l’IES Pere d’Esplugues de la Pobla Llarga per la seua obra “Oh terra sagrada, paradís de sal”.

Per la seua banda, en la modalitat de narrativa curta el guanyador va ser Miguel Ángel Requena Mora, de l’IES Sucro d’Albalat de la Ribera, per “El seté manament”.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa