Cap de setmana intens a les Festes del Miracle d'Agullent

Aquest dissabte es celebrarà una dansada popular centenària en la plaça Major
3 setembre 2016 01:00h
RedactaVeu / Agullent
 
La plaça Major d’Agullent acollirà aquest dissabte a la nit una dansada popular centenària, emmarcada dins la programació d'actes de les Festes del Miracle que es desenvoluparan al llarg d'aquest cap de setmana intens que també compta amb diferents actes adreçats als més menuts amb diferents jocs gegants i la dansada infantil. Si voleu consultar els horaris de tots els actes podeu fer-ho en aquest enllaç.
 
La dansada dels majors és un acte amb encant, ja que els habitants d'Agullent i visitants conformen un gran cercle d'espectadors entorn a la plaça Major on aniran eixint al centre cadascuna de les parelles balladores, per anar entrecreuant-se al ritme del tabal i la banda de música, fins a estar tots els dansadors i fer una rodà conjunta.
 
            Foto: Ajuntament d'Agullent.
 
Però, abans i després de la dansà, els protagonistes seran els festers del Crist, que s’encarregaran prèviament de fer una Serenata al Crist de la Salut i en acabar la dansà popular de fer una Arbolà per alguns carrers de la localitat.
 
Jocs gegants
 
Per a dissabte i diumenge hi ha diversió pensada més en clau familiar, quan durant els dos matins en el parc de la Font Jordana hi haurà castells inflables d'accés lliure i de vesprada menuts i grans podran jugar al mikado, l'oca, els escacs, el dòmino o el 4 en ratlla però en format gegant, per fer l'experiència més extraordinària.
 
Els més menuts, que han estat practicant als assajos promoguts pel Grup de Danses d'Agullent, podran tenir un moment de protagonisme dissabte en la dansada infantil que es farà abans de sopar.
 
Diumenge Dia del Crist
 
Els actes de les Festes del Miracle continuen el diumenge 4 de setembre amb una jornada dedicada especialment al Crist de la Salut que inclou misses, cercavila, mascletada, processó i un castell de focs d’artifici per a tancar les festes.

La Veu
 
next