Montiel: ´És un fet que Podem està preparat per a entrar al Consell’

El líder de Podem al PV assegura que la prioritat ara és la revisió de l’Acord del Botànic. Avança que la setmana vinent hi haurà una reunió formal entre grups per a abordar el Consell Rector de la nova RTVV, en la qual “és forçós tornar al consens”
3 setembre 2016 01:00h
RedactaVeu / EP / València

El secretari general de Podem al País Valencià, Antonio Montiel, ha assegurat que “és un fet” que la formació estaria preparada per a entrar a formar part del Consell però ha incidit que la prioritat ara és la revisió de l’Acord del Botànic: "Que estiguem cridant a la porta del govern no és real".

En una entrevista concedida a Europa Press, el dirigent de la formació assegura que aquesta hipòtesi ha sigut “un poc més alimentada des del govern que des de nosaltres mateixos” perquè, ha incidit, ell ha repetit que "la prioritat és l’Acord del Botànic".

Segons ha incidit, ell sempre ha mantingut que aqueixa qüestió es decidiria en un debat intern i amb una consulta ciutadana pel mig, encara que la prioritat era treballar en la revisió de l'acord de govern, que va quedar aparcat per les eleccions i ara es reprendrà.
 
Document acabat per a la revisió del Pacte del Botànic

Ha avançat que Podem té “pràcticament acabat” el document que la setmana que ve lliurarà a PSPV i Compromís amb els aspectes a revisar de l'acord i ha assenyalat que el retard en el temps permet ara compaginar l'ampliació dels objectius amb el debat pressupostari i permet traslladar els objectius polítics a polítiques pressupostàries reals. “Aqueixa serà la nostra prioritat i de l'entrada al govern ja en parlarem, ja ho decidirà la gent”, ha recalcat Montiel, que reconeix que “existeix un debat intern sobre els pros i contres d'una hipotètica entrada” en el Consell.
 

Ha destacat que el paper del seu partit en donar suport des de fora al Consell exigeix generositat i ho ha assumit, i ha posat com a exemple que després del "grandíssim" treball realitzat per Podem de cara a la reobertura de la radiotelevisió pública, si al final culmina amb èxit "qui eixirà a la foto serà el president i els membres del govern" i "passarà molt poc temps perquè la societat s'oblide que l'esforç va ser de Podem".

Una setmana “decisiva” per a la nova RTVV
 
D'altra banda, en relació al Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), la nova RTVV, ha admès que la impossibilitat d'arribar a un acord al juliol va ser “una gran decepció, una espècie de colp contra el mur de la vella política” i no va pensar en cap moment “que l'escull anava a estar ací” després del procés de negociació de la llei en les Corts.

No obstant açò, ha agregat, “al final resulta que els vells del lloc saben on juguen la partida i van jugar la partida en els noms”, ha lamentat, al mateix temps que ha afirmat que el PP “no està pensant tant en els noms que proposa” per a formar part del consell com “en la conseqüència de la seua decisió”, el bloqueig dels nomenaments.
 

“És forçós tornar al consens”, ha subratllat el dirigent i portaveu parlamentari, que ha indicat que en trobades informals i en passadissos amb la resta de grups ha constatat que hi ha intenció de tenir una reunió conjunta per a abordar l'assumpte, que segons ha dit se celebrarà la setmana vinent, una setmana “decisiva”.

Abandonar el ‘postureo’

Des de Podem exigiran que “s'abandone el postureo i la hipocresia, es diguen les coses i isca un consens: M'agradaria un consell per unanimitat, però si ha de ser per majoria... estic disposat a fer tots els esforços, però no a acceptar xantatges”, ha advertit.

L'objectiu és que al setembre hi haja Consell Rector i a partir d'ací nomenar el director, fer definitives les preadjudicacions i “posar els equips en marxa”. En ser preguntat sobre el termini en el qual la televisió podria començar les seues emissions, ha apuntat que “és possible que abans d’acabar l'any poguérem tenir algunes emissions”, encara que açò és treball dels tècnics, el director i el Consell Rector. “Com més prompte deixem els polítics d'opinar sobre la televisió, millor”, ha resolt.

La Veu
 
next