Diari La Veu del País Valencià
Sanitat alerta de temperatures de 41ᵒ en la Costera i la Ribera Alta
RedactaVeu / València

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública informa que diumenge, dia 4 de setembre, es podrà aconseguir el nivell roig o extrem de temperatura -podria excedir els 41 graus de màxima- en municipis de les comarques de la Costera i la Ribera Alta (zona termoclimàtica 17), segons la previsió del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM).

A aquesta zona corresponen les localitats de Xàtiva, Canals, Càrcer, Pobla Llarga, Barxeta, Castelló de la Ribera, Alcúdia de Crespins, Rafelguaraf o la Llosa de Ranes, entre altres. De la mateixa manera, es preveu que s’aconseguisca el nivell taronja o alt -temperatures que podrien superar els 39 graus- en les comarques de la demarcació de València, exceptuant les de l’interior, així com en el nord d’Alacant i les comarques de Castelló, excepte les costaneres del nord.

Açò correspon a les zones termoclimatològiques 7, 9, 12, 13, 15, 16, 18, 19 i 20 de València, 18, 19 i 20 d’Alacant i zones 1, 2, 5, 6, 7 i 9 de Castelló. Els municipis compresos en cada zona es troben detallats en aquest enllaç.

Recomanacions

Davant aquesta previsió, Sanitat recomana no exposar-se al sol en les hores centrals del dia (entre les dotze i les sis de la vesprada); beure aigua i sucs de fruita lleugerament freds; evitar menjars copiosos; no abusar de les begudes alcohòliques ni amb cafeïna; romandre a l’ombra i en espais ventilats o condicionats, i usar roba lleugera i folgada.

Una altra de les mesures per a protegir-se de la calor és baixar les persianes durant les hores de sol i prestar especial atenció a mantenir els aliments en el frigorífic, vigilant sempre les mesures de conservació.

Es recomana tenir una vigilància especial i cura amb la població més vulnerable a les altes temperatures, com poden ser els majors, xiquets i malalts crònics.

Colps de calor

De la mateixa manera, i davant els més mínims símptomes que podrien indicar un colp de calor -temperatura elevada, pell roja, calenta i seca, pols fort i accelerat, dolor palpitant de cap, mareig i confusió i/o pèrdua de consciència-, es recomana cridar al 112, col·locar el pacient en una zona d’ombra i refrescar-lo aplicant aigua amb draps mentre s’espera a l’atenció sanitària.

Comparteix

Icona de pantalla completa