Diari La Veu del País Valencià
El PSPV destaca el ‘gest’ de Rafelbunyol per la retirada de símbols franquistes

RedactaVeu / València.

El secretari general del PSPV de la demarcació de València, José Luis Ábalos, ha posat en valor “el gest polític i democràtic” de l’Ajuntament de Rafelbunyol després de l’acord pel qual s’aproven els tràmits per a la retirada del panell ceràmic situat en l’Església parroquial d’aquesta localitat, on figuren més de 40 noms de caiguts durant la Guerra Civil.
Església de Rafelbunyol. Foto: Ajuntament.
El dirigent socialista ha destacat en un comunicat “l’exemple i la voluntat” del Consistori, “que ha donat el primer pas perquè l’autoritat eclesiàstica retire aquests símbols franquistes, que atempten contra la memòria de milers de famílies que van ser víctimes de la repressió”. Així, ha subratllat el gest polític i democràtic que ha demostrat Rafelbunyol amb l’anunci de la retirada d’aquestes petjades de l’horror del franquisme” i ha instat la resta de consistoris a “seguir el mateix exemple per a complir amb la Llei de Memòria Històrica”.

El dirigent socialista José Luis Ábalos.

El PSPV de la demarcació de València va presentar el passat any un procediment administratiu per a exercir el “dret de petició”, que permetrà eliminar tots els símbols i esments commemoratius de la dictadura franquista en aquesta i altres localitats. Sobre aquest tema, Ábalos ha reiterat el seu compromís “d’utilitzar tots els instruments que tenim al nostre abast per a posar fi als elements d’exaltació d’una de les etapes més menyspreables de la nostra història”.

àbalos

Comparteix

Icona de pantalla completa