Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat ‘obri’ el disseny de la seua nova imatge institucional
RedactaVeu /València

“Abans es deia a una empresa i s’escollia entre treballs que s’havien de fer prèviament”. Amb el canvi de model, “cap polític té vot”, expliquen des del departament de Promoció Institucional.

La idea sorgeix de l’Associació de Dissenyadors valenciana (ADCV) i s’ha aplicat des del primer moment amb el suport de l’Associació d’empreses de Comunicació Publicitària del País Valencià i l’Associació Professional d’Il·lustradors de València (APIV). El propòsit?: “Aconseguir que el sector -que inclou publicistes, dissenyadors i il·lustradors, entre altres- no haja d’invertir recursos per a presentar-se a treballar amb l’administració”.

Segons explica la Generalitat en un comunicat fet públic aquest diumenge, abans que començara a posar-se en pràctica aquest sistema, “les empreses havien de presentar projectes, deixant-se diners a canvi de res en el pitjor dels casos”. Ara, en canvi, “és un procés no especulatiu en el qual aquestes ensenyen el que han fet i es tria la que s’estima que realitzarà millor el treball que se sol·licita”.

Una desena de noves imatges

L’Agència Valenciana de la Innovació, el 9 d’Octubre, les Fogueres d’Alacant, el ‘naming’ i identitat gràfica de la marca paraigua per a festivals de la Comunitat, la nova imatge corporativa del circuit Ricardo Tormo, l’essència de marca i el Banc de la Generalitat són alguns exemples dels casos que han passat ja per aquest procediment. La següent fase és exportar el model a les conselleries, la primera de la qual ha sigut la de Sanitat, amb una convocatòria sobre infraestructures sanitàries.

A més de la millora en el procés de selecció, està previst que, de forma progressiva, l’elecció del projecte encarregat de realitzar el cartell del 9 d’Octubre “vaja adquirint una rellevància especial, un recorregut en qualitat per a acabar convertint la convocatòria en un premi al millor estudi de disseny del País Valencià”.

Els triats

Fins ara, són més de 100 empreses les que han presentat ja un total de 217 candidatures. Segons fons autonòmiques, entre totes elles, novelles i veteranes, “s’obri un nom propi, un clàssic en el món del disseny, especialment reconegut pel seu treball. Aquest és Pepe Gimeno, que es va fer amb l’Agència Valenciana de la Innovació i que acaba de rebre l’encàrrec de desenvolupar la nova imatge corporativa del circuit Ricardo Tormo”.

Les associacions que fan de jurat no són sempre les mateixes, segons explica la Generalitat, ja que varien en funció del tipus de projecte i les necessitats específiques del treball a realitzar. “Açò garanteix que no hi haja ‘amiguisme’ de cap tipus i que en l’elecció solament influïsquen criteris de professionalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa