Diari La Veu del País Valencià
El llibre ‘A Ovidi Montllor. Un temps, una estima una idea’ es presenta a Gandia

RedactaVeu / Gandia.

La Fira de Gandia Autogestionada (FiGA) 2016 comença la seua activitat aquest proper divendres 9 de setembre amb la presentació del llibre A Ovidi Montllor. Un temps, una estima una idea (Lo Diable Gros, 2016), un llibre d’homenatge a Ovidi Montllor coordinat per Carla González Collantes i fet per diferents veus per a qui l’alcoià és un referent. Feliu Ventura, Jana Montllor Blanes, Antoni Miró, David Fernàndez, Josep Vicent Frechina, Bel Zaballa, Jordi Tormo i Santonja, Amàlia Garrigós, Manel Rodríguez-Castelló, Jordi Martí Font, Aina Torres Rexach, Jordi Botella, Francesc Viadel, Sandra Obiol i Hugo Mas escriuen amb el cor sobre el llegat cultural del cantant, l’artista i el ‘pallassó’, tal com ell mateix es definí a la cançó Autocrítica i crítica.

Durant la presentació intervindran Carla González Collantes, coordinadora del llibre i Feliu Ventura, coautor. Segons la coordinadora, “cadascun dels autors d’aquest llibre s’ha acostat a l’artista alcoià d’una manera per expressar-li l’amistat, l’admiració, el deute, l’enyor… Entre tots han teixit, amb una agulla i un fil ben distints, una xarxa de reflexions entorn d’un personatge clau de la nostra història més recent. Un alcoià que, més enllà de la icona, va ser un creador prolífic i excels. I així ho proven tantes i tantes cançons. Però l’Ovidi que descobrirem —o redescobrirem— llegint aquests articles no és sols el cantant. També és l’home dels trenta oficis, l’actor, el poeta, el pare, l’amic, l’amat.”

Aquest volum, que inclou articles inèdits i uns altres de publicats en diferents mitjans de comunicació, pretén sumar-se a les mostres de reconeixement i agraïment que s’han fet a l’artista al llarg del temps, especialment el 2015, en què es va celebrar l’Any Ovidi arran del vintè aniversari de la seua mort. Carla Gonzàlez conclou destacant que “el llibre és un cant d’amor coral als fets, el temps, l’estima i la idea que Ovidi Montllor explicava, a la seua manera, en tantes cançons. Uns fets, un temps, una estima i una idea que hem fet ben nostres.”

Comparteix

Icona de pantalla completa