Diari La Veu del País Valencià
Planeta DeAgostini inclourà clics de Playmobil de dones en la polèmica sèrie històrica

RedactaVeu / València.

Playmobil i Planeta DeAgostini després de tot el revol generat per la no inclusió de dones en la col·lecció ‘La aventura de la historia’ han anunciat a través del Facebook de l’editorial que confirmen “la incorporació de figures de personatges històrics femenins a la col·lecció”.

La joguetera, a més, ha explicat també les seues raons, ja que el que des de la seua empresa s’havia fet era “emetre la llicència”, cosa que fa que el contingut dels llibres de l’editorial hagen sigut determinats per l’agència llicenciatària i per tant subjecte a llibertat editorial.

Per la seua part, Planeta DeAgostini ha volgut remarcar respecte a la col·lecció ‘La Aventura de la historia’ que “al llarg dels 60 llibres de l’obra editorial es té molt present el paper fonamental de la dona en la Història amb l’aparició de personatges com Nefertari, Hipàtia d’Alexandria, Joana d’Arc, Amelia Earhart, la reina Victòria, Marie Curie i la reina Elisabet I, entre moltes altres dones”.

Captura: Facebook Planeta DeAgostini.

Playmobil, a més, ha volgut mostrar que estan contents que les seues joguines continuen “inspirant els xiquets i xiquetes per igual”, fins i tot argumenten que “la proporció de xiquetes i xiquets amb Playmobil és bastant equilibrada”.

Encendre les xarxes socials

Aquest col·leccionable va encendre les xarxes socials d’indignació, tal com va explicar la Veu, però fins i tot la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a través de la Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones, va remetre un escrit a l’empresa Playmobil, en el qual l’instava a “rectificar”. A la Veu, a més, també va publicar un article d’opinió d’Encarna Sant-Celoni al respecte titulat ‘Estereotips i ninotets’.

Comparteix

Icona de pantalla completa