Diari La Veu del País Valencià
El Mercenari Iber d’Antella posarà a prova dissabte el límit físic i mental dels atletes

L. Part / Antella.

El caràcter del guerrer iber era el d’un soldat amb molt de valor i sense por a la batalla. Això va fer que els romans els contractaren com a mercenaris ja que eren persones molt lleials que mai abandonaven cap batalla.

Aquest és argument amb què el centre organitzador del ‘Mercenari Iber’ – el club Centre Esportiu i Cultural Antella – ha volgut enguany reptar “a tots els aventurers” a participar, aquest pròxim dissabte 10 de setembre a la vesprada en aquesta segona edició d’una prova “on cada corredor podrà posar al límit la seua força física i mental”.

En concret, Mercenari Iber és carrera d’obstacles per diferents tipus de terrenys de la localitat riberenca i dissenyada perquè, “de forma individual o per equip, els esportistes més intrèpids es posen a prova”. Consta, en la seua prova reina, de 8 quilòmetres de distància amb un recorregut que transcorre, entre altres, per muntanyes i el llit de séquies i del riu Xúquer, i un total de 21 obstacles, entre els quals figuren rodes, muntanya de rodes, paral·leles, tubs, cordes, piràmides de cordes, murs, crawling, monkeybar i banyera de gel, entre d’altres.

A més, en alguns obstacles, aquells participants que no els superen es veuran obligats a traslladar sacs de terra d’un lloc a un altre o, en altres casos, a fer un determinat nombre de flexions.

La competició s’estructura en dos grans categories: Mercenari Iber OCR Antella (8 km. i 26 obstacles), amb un límit de 500 places –la primera eixida de la qual es donarà a les 16 hores d’aquest dissabte des del paratge de l’Assut, amb intervals de 10 segons en la tanda individual, seguida de les eixides per equips ‘elit’ cada minut -; i Mercenari Iber Sprint, amb un màxim de 200 places i 4 km de recorregut i 13 obstacles.

El reglament de la competició dóna sobrada mostra de la seua duresa ja que segons estipula l’entitat organitzadora, cada atleta participa en la prova “sota la seua sencera responsabilitat i posseeix un nivell de condició física suficient per a afrontar la mateixa”. A més, s’adverteix que els oficials de la prova i responsables de la seguretat “tenen la facultat de desqualificar o retirar un atleta que no mostre coherència, d’equilibri físic o qualsevol altre risc per a la seua pròpia seguretat o que comporte perill tant per a altres atletes com per al desenvolupament de la prova”. Per últim, cal destacar que el fet de no completar el circuit de la carrera “correctament” donarà motiu a la desqualificació de l’atleta.

Un prova “dura i amb riscos”

Si bé es pretén fer una competició oberta i promocionar la pràctica esportiva, l’organització adverteix que “la prova és dura i a més es donen en la mateixa els riscos inherents a la presència d’obstacles naturals o artificials”.

En aquest sentit, els atletes estan obligats a signar un document de responsabilitat en què es declaren “aptes” per a la competició, és a dir: “gaudir de bona salut en general, així com tenir el nivell suficient de preparació física, tècnica i mental per a afrontar una prova de diversos quilòmetres i superant obstacles”. Per això, deuen abstenir-se els qui no reunisquen o no consideren reunir les condicions de bonança de salut i preparació esportiva suficient per a afrontar aquesta competició de fons i resistència que té les seues arrels en els guerrers ibers que li donem nom.

Comparteix

Icona de pantalla completa