Diari La Veu del País Valencià
3.000 alumnes d’Educació Especial comptaran amb atenció sanitària fixa als centres
RedactaVeu / València

Els 3.080 alumnes dels Centres d’Educació Especial (CEE) sostinguts amb fons públics valencians seran atesos, al llarg del present curs escolar, per professionals d’infermeria que vetlaran per la salut dels menors que assisteixen a aquests centres educatius. La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, i el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, han mantingut una trobada amb els professionals d’Infermeria de la xarxa pública valenciana que han sigut assignats com a referents per a la cura dels alumnes amb malalties cròniques en els 47 Centres d’Educació Especial del País Valencià.

Per primera vegada existirà un professional assignat de forma estable i fixa a cadascun d’aquests centres que serà el responsable de l’atenció dels menors, la qual cosa afavorirà la continuïtat de les cures.

La col·laboració entre les conselleries de Sanitat i Educació permetrà la integració dels professionals sanitaris en l’estructura dels centres educatius, la qual cosa suposarà una millora de l’atenció que reben els menors amb necessitats especials que acudeixen als CEE.

Aquesta col·laboració es traduirà, a més, en la introducció dels sistemes informàtics de la Conselleria de Sanitat, en aquest cas la plataforma Abucasis d’atenció primària, en els centres educatius per a permetre l’accés a la història clínica del menor per part dels professionals sanitaris. També la integració dels professionals sanitaris en l’equip del centre educatiu per a realitzar un abordatge conjunt de les necessitats dels alumnes.

La consellera Montón ha ressaltat, entre altres aspectes, que “amb aquesta decisió s’atén l’article 59 de la Llei 10/2014 de Salut de la Comunitat Valenciana i es posa de manifest la coordinació entre les conselleries implicades en el tema”. Mentre que per la seua banda, el conseller Marzà ha destacat “la necessitat d’abordar aquest tema oblidat per l’anterior Govern i l’obstinació de la Generalitat per fer efectiu el benestar de les persones en casos com aquest d’atenció a l’alumnat d’Educació Especial” i ha afegit: “El bon treball en equip dóna resultats molt beneficiosos per a dos pilars de la nostra societat, com són la Sanitat i l’Educació”.

Pel que fa a la distribució geogràfica, 7 dels CEE es troben en les comarques de la demarcació de Castelló, 24 en les de València i 16 en les d’Alacant.

Davant les diverses necessitats educatives especials, els alumnes dels CEE presenten problemes de salut crònics, malalties de baixa prevalença o discapacitats que requereixen de cures d’infermeria específiques, per açò, les funcions de les infermeres i infermers assignats als Centres d’Educació Especial fan referència a aspectes tals com l’assistència sanitària i l’aplicació de tractament i activitats de rehabilitació, però també al desenvolupament de programes de salut, activitats d’informació i educació per a la salut o col·laboració amb els pares per al millor control dels problemes crònics dels alumnes.

Comparteix

Icona de pantalla completa