Diari La Veu del País Valencià
Fundem i AE-Agró gestionaran més de 70 fanecades a la Marjal d’Almenara
RedactaVeu / La Llosa

Es tracta d’una finca de més de 70 fanecades, ubicada al terme municipal de La Llosa, entre les partides de Calzada i Quartons, on AE-Agró estendrà els seus projectes de preservació, estudi, regeneració, protecció i educació mediambiental que realitza en esta zona humida.

Concretament, la finca està situada just al costat de l’Ullal de Quartons, lloc estratègic d’esta zona humida protegida i que des de 2008 es propietat d’AE-Agró.

Gràcies a este nou acord, els ecologistes ja gestionen directa o indirectament 120 fanecades d’alt valor natural a la Marjal d’Almenara.

El passat 21 de març, la Fundació Enrique Montoliu (FUNDEM) i Acció Ecologista-Agró signaren un acord de col·laboració per a desenvolupar conjuntament la gestió dels terrenys que FUNDEM ha adquirit enguany a la Marjal d’Almenara.

L’objectiu del conveni és preservar i recuperar els valors ambientals de la finca de FUNDEM, motiu pel qual la fundació autoritza a AE-Agró a estendre als seus terrenys els projectes d’estudi, regeneració, protecció i educació ambiental que els ecologistes desenvolupen a la Marjal d’Almenara des de fa més d’una dècada.

Amb esta entesa les dues entitats, que tenen per objecte l’estudi i protecció de la natura i la promoció de l’equilibri ecològic i la biodiversitat, esperen generar noves sinergies que permeten millorar l’estat de conservació de la Marjal d’Almenara, especialment pel que respecta a les partides de Calzada i Quartons. I així preservar els valors ambientals d’esta zona humida protegida, que encara patix nombrosos perills i impactes derivats d’activitats humanes incompatibles amb la conservació ambiental.

Amb la signatura d’este nou conveni, AE-Agró amplia els terrenys que gestiona directa o indirectament a la Marjal d’Almenara. A més a més de la finca de FUNDEM I l’esmentat Ullal de Quartons, on els ecologistes han comprat enguany 3 noves fanecades, AE-Agró posseïx l’Ullal de Cavanilles en els Estanys d’Almenara i gestiona, baix la fórmula de la custòdia del territori, altres llocs estratègics d’esta zona humida protegida: la Microreserva de Flora de les Torberes d’Almardà, la Reserva de Fauna Silvestre de la Finca de Penya, l’Hort de les Tortugues i el Saladar d’Almardà.

Signatura del Conveni

En total, quasi 60 hectàrees d’alt valor mediambiental que propietaris privats, tant grans com menuts, i també administracions públiques, com la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient o l’Ajuntament de Sagunt, han cedit a l’organització ecologista perquè defense i recupere, pam a pam i dia a dia, el tresors naturals que conserva esta espectacular zona humida.

Comparteix

Icona de pantalla completa