Diari La Veu del País Valencià
Més de 200.000 persones visiten el balcó de l’Ajuntament de València

RedactaVeu / València.

Més de 200.000 persones han visitat el balcó de l’Ajuntament de València des del qual l’alcalde del consistori, Joan Ribó, va decidir obrir les portes de la casa de la vila a la ciutadania el mes de juny de 2015. Des d’eixa data fins al dia de hui (i amb l’excepció dels dies de març de 2016 en què es van disparar mascletades i el balcó no va estar obert) els visitants d’aquest nou reclam turístic de la ciutat han sigut 202.174. A més, en el mes d’agost s’ha registrat el rècord de visites de 2016 amb un total de 18.031 visitants, un centenar més que durant l’agost de l’any passat.

Aquest estiu, el balcó també ha fet d’escenari per als grups musicals valencians que han gravat uns videoclips de les seues cançons per difondre’ls a través de la plataforma d’àmbit internacional Balcony TV. Artistes com Andreu Valor o el grup saforenc King Kong Boy han gravat amb vistes a la plaça de l’Ajuntament, un fet que, per a Joan Ribó, representa que “la ciutat s’ha projectat al món a través de la música i la cultura”. A més, també ha destacat “els conseqüents beneficis per a un sector productiu de primer ordre com és el turisme”.

>

King Kong Boy. Vïdeo: Canal Balcony TV.

L’alcalde afegeix que aquestes dades “donen suport a la política de portes obertes de l’Ajuntament que l’equip de govern municipal ha defès des del principi d’aquesta legislatura amb l’objectiu d’acostar l’Administració a la ciutadania. El govern municipal ja no és entès com una elit allunyada de la gent; som un govern per a les persones i que compta amb les persones”.

>

Andreu Valor. Vïdeo: Canal Balcony TV.

Fotografies de boda

L’atractiu d’accedir al balcó ha sigut tant que fins i tot algunes parelles han triat aquest enclavament per fer-se els seus reportatges fotogràfics de boda. A més, tal com s’explica al comunicat del consistori, aquesta visita normalment es complementa amb la d’altres punts d’interès cultural de l’edifici consistorial, com el Museu Històric Municipal, l’Hemicicle o el Saló de Cristalls.

Comparteix

Icona de pantalla completa