Diari La Veu del País Valencià
Benavent ha afirmat que ell portava els diners i que ‘la gent que ho dirigia ja distribuïa ‘
EP / València.

Marcos Benavent, l’exgerent d’Imelsa, la que va ser empresa pública de la Diputació de València, ha tornat a comparèixer davant el jutge i ha implicat dirigents ‘populars’ en la presumpta trama corrupta. En concret, ha explicat que ell portava diners de les comissions il·legals al partit (PP) i que “la gent que ho dirigia ja distribuïa les seues coses, fent pagaments en A o en B, això ja no ho sé”. Així mateix, ha afirmat que l’actual president del PP de la província de València, Vicente Betoret, “estava en la cuina de moltes coses”.

Benavent ha fet aquestes declaracions als mitjans de comunicació després de comparèixer com a investigat en el Jutjat d’Instrucció número 18 de València per la peça del cas Imelsa en la qual s’investiguen suposades contractacions irregulars en l’empresa –gent que cobrava sense anar a treballar o que va cobrar quitances desorbitades–. És la part del cas coneguda com peça dels ‘zombis’.

Benavent, qui s’ha autodenominat ‘yonki dels diners’, ha estat declarant davant del jutge durant unes dues hores i ha respost les preguntes de totes les parts. A la seua arribada als jutjats, sobre les 10 hores, ja ha avançat que, en Imelsa, era tot per “tenir bons padrins” i per “frau” i, després de dir- ho al jutge, ha donat més detalls als periodistes que l’esperaven en la porta.

Benavent, amb l’aspecte bohemi que l’ha caracteritzat en els últims temps, ha sigut taxatiu: “Jo portava els diners i la gent que dirigeix el partit (PP) ja distribuïa les seues coses fent pagaments en A o en B. Jo, en els pagaments del partit, ja no ho sé”, ha asseverat.

Betoret

Preguntat per Vicente Betoret, que va ser secretari general del PP de València amb Rus, ha afirmat que “potser” en algun cas “sí” que coneixia les contractacions irregulars, però ha afegit: “Desconec que ho poguera conèixer”. No obstant això, en relació amb les comissions il·legals, ha assenyalat: “Ell era el secretari general del partit. No sé si tenia coneixement o no, però com a número dos del partit ell sí que estava en la cuina de moltes coses”.

“Famós 3%”

De les comissions –ha afegit– també es quedava Benavent una part: “Alguna cosa em quedava, per descomptat”, mentre que de la resta “hi havia de tot” i arribava, també, a “polítics”, i ha citat Rus i l’exregidora de Cultura en l’Ajuntament de València, María José Alcón, encara que ha evitat donar més noms. “És el famós 3% o 2% de tot el món”, ha indicat.

Sobre Alcón, ha concretat que mantenien una relació “fluïda” i que es repartien els diners de les comissions en el seu despatx del consistori valencià. Benavent no ha volgut donar més noms de persones a les quals es lliuraven comissions, encara que sí ha que concretat que les mateixes es repartien en diferents llocs: “Depenia… en restaurants, en el cotxe, en el despatx. Sempre efectiu i no va a haver-hi factures, clar”, ha postil·lat. També es van repartir en la Diputació de València.

Sí que hi havia caixa B

En aquesta línia, ha asseverat que sí que existia una Caixa B en el PP i que al capdavant de la mateixa estaven “els que estàvem en el partit”, ha indicat.

En general, Betoret, qui haurà de tornar en dues setmanes al jutjat per a declarar com a investigat per una altra peça d’Imelsa, relativa a contractes irregulars en la Regidoria de Cultura, ha afirmat que estaven implicats en la trama tant el PP com el PSOE: “Ací hi havia per a tots els colors”, ha especificat.

Contractes sense anar a treballar

En relació amb les contractacions irregulars en la Diputació, ha indicat que “sobretot” Rus i l’excap de gabinet d’aquest últim, Emilio Llopis, van ser els que li ordenaven efectuar aquest tipus de contractes a gent que, en molts casos, no anava a treballar: “Es va fer així i es va continuar així. Eren favors, amics que potser no podien treballar i necessitaven una nòmina i s’assumien i es pagaven”, ha explicat. La contractació en Imelsa –ha afegit– “era al lliure albir, discreció, eren compromisos, amics, familiars o el que fóra”, ha insistit. “Eren més favors personals”, ha postil·lat.

Comparteix

Icona de pantalla completa