Podem proposa al PSPV i Compromís ampliar el pacte amb 128 noves mesures

L’executiu emplaça la decisió en la reunió de la comissió de seguiment de l’acord
9 setembre 2016 01:00h

ACN / València.

El grup parlamentari Podem ha traslladat una proposta al PSPV-PSOE i Compromís per revisar el pacte de govern al País Valencià, conegut com a ‘Pacte del Botànic’, incloent-hi 128 noves mesures en 6 nous eixos d’acció. Segons ha confirmat aquest divendres la vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, els grups han rebut la proposta i és ara la comissió de seguiment de l’acord qui ha de convocar les tres formacions per actualitzar els compromisos. Oltra ha remarcat que, per torn, li toca a Podem convocar aquesta reunió i que l’executiu (integrat per PSPV i Compromís) no participa en aquesta actualització, sinó que es fa a través dels partits que hi donen suport a la majoria parlamentària. La vicepresidenta ha afegit que aquesta convocatòria s’ha anat posposant i ha recordat que a principis del 2016 el govern valencià ja va anunciar que calia actualitzar el pacte perquè s’havien complert molts dels objectius.

Entre les propostes efectuades per Podem es troba la creació d’una Agència Valenciana per a la Igualtat, la democràcia i el desenvolupament dels drets socials; un pla de xoc per crear 1.000 habitatges de lloguer en un any; plans per eliminar aules prefabricades; plans d’eficiència energètica; reestructurar el deute de la Generalitat Valenciana amb la reducció del dèficit a càrrec del deute històric, i un ajornament dels deutes amb el Govern espanyol.

Altres mesures proposades passen per la retirada del copagament farmacèutic a tots els col·lectius amb ingressos inferiors als 18.000 euros, recuperar els serveis privats i les concessions administratives o incentius a empreses que apliquen bones pràctiques en la contractació.
 
next