Diari La Veu del País Valencià
Oltra: ‘Si la Catòlica vol dialogar ha de traure el dit de l’ull dels estudiants de la pública’
RedactaVeu / EP / València

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assenyalat, aquest divendres, que la Universitat Catòlica és “benvinguda” si vol dialogar sobre la concessió de beques, però per a açò “ha de traure el dit de l’ull dels milers d’estudiants de la pública” perquè “si no parlarem poc”, ha dit en referència a la presentació del recurs que ha suposat la paralització de les beques dels estudiants universitaris.

Així, la portaveu s’ha expressat en el mateixos termes que el conseller d’Educació, Vicent Marzà, qui ha recalcat que mentre la Universitat Catòlica de València (UCV) no retire el recurs judicial que ha derivat en la paralització de beques de l’administració i que constitueix “un atac als estudiants de la universitat pública”, no creurà que la institució acadèmica vol consensuar una solució.

En la roda de premsa posterior al ple del Consell, Oltra ha apuntat que la Universitat Catòlica “tindrà les seues reivindicacions” i “pot anar als tribunals si vol”, però “si demana la paralització de les beques de tots els estudiants no vas a defensar els teus drets, sinó a fastiguejar als altres”. “Vol pegar-li una puntada al Govern valencià i als milers d’estudiants que tenen dificultats per estudiar”, ha apuntat.

Sobre aquest tema, ha comparat que mentre que la Universitat CEU Cardenal Herrera ha acudit als tribunals per defensar que els seus estudiants puguen accedir a les beques públiques, “fins ací molt bé”, la Universitat Catòlica demana que “fins que els clients de la seua empresa tinguen beca pública, els estudiants de la pública no la tinguen”, malgrat que són “els que tenen una situació de vulnerabilitat més gran”.

“Aquest govern està obert a dialogar, però demana que no es perjudique als estudiants de la pública, que són els que no tenen nivell econòmic per fer front a aquestes despeses, són els desheretats de la terra, els més vulnerables, i que deixen d’ofegar-los”.

Les universitats públiques, ‘contentes’ amb el canvi de govern

A més a més, Oltra, en resposta a les preguntes dels periodistes, també s’ha referit a les declaracions d’aquest dijous del rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora, que va assenyalar que aquesta institució tenia “altres expectatives respecte d’aquest nou govern, més proximitat cap als problemes i més col·laboració per facilitar les solucions necessàries”.

Sobre aquest tema, ha apuntat: “Jo entenc que s’ha de reivindicar, però estic també segura que estan contents amb el canvi de govern i amb el nivell de diàleg que s’ha obert. S’ha reprès el diàleg institucional a les 5 universitats publiques. Què és insuficient el finançament? Clar que ho és, però no per falta de voluntat política, sinó perquè estem ofegats financerament”.

En aquest sentit, ha recordat que “pràcticament” no hi ha ple del Consell en què no es presente algun acord amb una universitat pública valenciana. A més, ha recalcat que des que van accedir al Govern “s’ha reprès el diàleg” amb les cinc universitats públiques del PV.

Comparteix

Icona de pantalla completa