Diari La Veu del País Valencià
El Govern del País Valencià fa un ‘balanç positiu’ de la seua gestió
RedactaVeu / EP / València

La vicepresidenta i portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, ha fet un balanç “positiu” de la gestió de l’actual Govern que dirigeix el president Ximo Puig després d’un any i tres mesos amb l’actual Consell ja que, segons ha apuntat, “res està pitjor, algunes coses segueixen igual i moltes estan millor”, si bé, ha afegit, “òbviament no hem fet tot el que ens havíem proposat, res està pitjor, algunes coses segueixen igual i moltes estan millor”.

Oltra s’ha expressat en aquests termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada per què espera el Consell del debat de política general que el president de la Generalitat, Ximo Puig, iniciarà dimecres que ve en el ple de les Corts.

Mónica Oltra ha subratllat que “ara hi ha un Govern honest, treballador, reivindicatiu dels drets dels valencians, que respon a les necessitats de la ciutadania i que, enfront de l’antic model de l’ocurrència, ha passat al model de planificació i estratègia”.

“Hui molta gent viu millor que fa un any i tres mesos”, ha dit Mónica Oltra. D’aquesta forma, ha fet “un balanç positiu” de la gestió de l’actual Consell perquè “a molta gent li ha millorat la vida enguany”. A més, “ja no es roba”, de manera que “malgrat l’infrafinançament del Govern –estatal−, la part que no es roba es dedica a polítiques públiques”.

La també consellera d’Igualtat ha assenyalat que les persones majors i amb diversitat funcional “ja no paguen als centres diürns, no hi ha copagament confiscatori, s’ha retornat la paga extra a les persones majors que l’antic Govern confiscava, es compensa el copagament farmacèutic a rendes baixes i s’ha restablert la sanitat universal”.

Oltra també ha recordat que el primer projecte de llei aprovat per l’actual govern ha sigut el de la Llei de Funció Social de l’Habitatge i que existeix un acord amb Transparència Internacional “per auditar per sobre del mandat legal”.

Des de la Generalitat “hem millorat la imatge de la Comunitat”

De la mateixa manera, ha dit que des de la Generalitat han “millorat la imatge de la Comunitat Valenciana”, de manera que “estan tornant inversions estrangeres que se n’havien anat perquè hi ha més seguretat jurídica i els empresaris no han de tenir por al fet que es demanen mossegades com explicava ahir Benavent”.

També s’ha referit al programa de llibres de text Xarxa Llibres, a les aules gratuïtes per a xiquets de dos anys i a la moratòria urbanística de la costa.

“Per ací anirà el discurs del president i, sobretot, en contraposició al Govern antic que hem tingut, a un partit antivalencià, a la corrupció, a Marcos Benavent, a Rus, a les retallades, al saqueig sistemàtic de les arques publiques i a aquells que van posar cartells en lloc de prendre decisions”, ha ressaltat.

Comparteix

Icona de pantalla completa