Diari La Veu del País Valencià
Immobles ‘de la corrupció del cas Blasco’ serviran per a finalitats socials

RedactaVeu / València.

El Consell ha autoritzat l’Advocacia de la Generalitat a sol·licitar al Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) l’adjudicació dels immobles que van ser pagats amb el desviament de fons públics en el cas Cooperació per a, així, poder donar-los una finalitat social i ajudar els que més ho necessiten.

En concret, es tracta d’un garatge i de tres immobles a València, que es van traure a subhasta pública. El garatge va ser adjudicat, però els immobles, no, perquè les millors ofertes que es van presentar van quedar molt per sota del preu fixat en la taxació judicial.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha indicat, en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern valencià, que “aquests béns tindran una finalitat social i aniran destinats a col·lectius vulnerables, de manera que el que abans era corrupció i saqueig, ara es convertirà en polítiques socials i oportunitats per a la gent més vulnerable”.

En aquest sentit, Oltra ha insistit que “el que ha sigut un símbol de la corrupció política del Govern anterior, es converteix en un símbol de les coses que es poden fer quan els diners no es desvien a corrupció”.

Sentència del Cas Cooperació

En la sentència del Cas Cooperació es va disposar que, amb independència de les condemnes de caràcter penal, es determinava una responsabilitat civil per import d’1.623.840 euros.

Per a fer efectiva aquesta quantitat, el jutge va embargar quatre immobles propietat de la Fundació Cyes que van ser adquirits per aquesta entitat amb les subvencions de la Generalitat declarades fraudulentes i de les quals únicament van arribar a la seua destinació (Nicaragua) 43.000 euros.

El Servei de Gestió Immobiliària de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic ha calculat el valor actual de mercat d’aquests tres immobles, que pujarien, de manera estimada, als 830.000 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa