Diari La Veu del País Valencià
Compromís reclama la reposició de les zones d’acampada a la Serrania i Racó d’Ademús

RedactaVeu / Ademús

Recentment, les oficines PROP han cancel·lat la tramitació de tots els permisos per poder realitzar l’activitat d’acampada a 25 zones habilitades al territori valencià, un fet que afecta i molt les economies de les localitats de l’interior. On moltes d’elles basen part de la seua activitat econòmica en el turisme rural.

Una de les comarques que es veurà afectada en gran mesura serà la dels Serrans i Racó d’Ademús, on es troba un 25% de les zones d’acampada, concretament les de Jórgola (Domeño); Fuente Muñoz (Benagéber), El Molinillo (Titauas); Fuentes del Ladrón (Higueruelas); Fuente de Don Guillén i Embase de Buseo (Chera).

Els municipis d’aquesta comarca de l’interior “es voran perjudicats per l’austericidi que el Consell està aplicant al pressupost destinat al manteniment i neteja de les zones d’acampada i llocs de turisme rural”.

“Un fet que perjudicarà tant al turisme rural propi, com al que prové d’altres territoris, ja que en temps de crisi molts ciutadans han trobat en l’acampada una alternativa a l’oci i l’esplai amb un cost més assequible”, segons Ponce.

Per a Ponce, aquesta situació és l’antesala d’una privatització del mont públic i d’aquestes instal·lacions públiques de les quals actualment es pot gaudir sense haver de pagar cap peatge a cap empresa.

Així mateix, amb l’anul·lació de l’ERE de VARERSA, on hi havia personal que es dedicaven a realitzar aquestes tasques de manteniment i neteja, ‘no hi ha cap excusa per a readmetre al personal i destinar-lo a aquestes escomeses’.

Davant aquesta situació, el diputat ecologista, a través del Grup Parlamentari de Compromís ha instat a la conselleria d’Infraestructures i Medi Ambient a restituir les brigades de personal destinat al manteniment de les 25 zones d’acampada situades en mont públic ubicades a tot el País Valencià i així poder restablir les concessions de permisos d’acampada.

Comparteix

Icona de pantalla completa