La serra del Benicadell enceta la 9a edició de senderisme a la Vall d’Albaida

El programa s’inicia aquest dissabte 17 de setembre a Beniatjar i acabarà el 18 de desembre a Aielo de Malferit
12 setembre 2016 01:00h
Imatge de l\'anterior edició.
RedactaVeu / Beniatjar

Aquest pròxim dissabte, dia 17, a Beniatjar s’estrena la novena edició de Senderisme a la Vall d’Albaida amb una ruta per la serra del Benicadell que comptarà amb la visita a la Casa Peñalva, les Fontetes i el Castell de Carbonera.

L’endemà, diumenge, els participants passejaran per la serra d’Agullent. Les rutes continuaran durant setembre, octubre, novembre i fins al 18 de desembre amb la senda de l’Ombria d’Aielo de Malferit. Enguany, les rutes són gratuïtes gràcies al suport del Patronat de Turisme de la Diputació de València.

El president de la Mancomunitat i alcalde de la Pobla del Duc, Vicent Gomar, que compta amb les competències de l’àrea ha assenyalat que les sendes que recorren el nostre patrimoni natural “són un dels atractius que ens singularitza com a destí i com a comarca, per la qual cosa cal donar-lo a conèixer i potenciar-lo pel que suposa en matèria de turisme saludable i conservació del territori”.

Participació de 24 municipìs

En la novena edició participaran 24 pobles, 7 dels quals proposen noves rutes als senderistes. En funció del quilometratge i el perfil, les rutes poden ser de dificultat baixa –sis d’elles−, mitjana −17− o alta, cap de les proposades. Tan sols la ruta del Castell d’el Palomar, el 20 de novembre, compta amb una qualificació mitjana-alta.

Les rutes estan organitzades pel departament de Turisme de la Mancomunitat en col·laboració amb els ajuntaments i centres excursionistes de la comarca. Les inscripcions es poden realitzar fins el dijous anterior a la ruta, abans de les 12h, en www.valldalbaida.com. La majoria de rutes comencen a les 9.00h des de l’ajuntament de cada població, on cal estar 15 minuts abans proveïts d’esmorzar, aigua, gorra, protecció solar, roba i calçat adequat.

Més informació en aquest enllaç i inscripcions en aquest altre.


 
 
next