Escola Valenciana i FAPA Enric Valor es reuneixen per aconseguir un plurilingüisme eficaç

Ambdues entitats consideren que el decret de plurilingüisme és la “mesura essencial” per aconseguir el domini equilibrat de valencià i castellà
12 setembre 2016 01:00h
FAPA Enric Valor - Escola Valenciana.
RedactaVeu / València.

Aquest dijous passat, 8 de setembre, Escola Valenciana i la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de la demarcació d’Alacant Enric Valor es van reunir a la seu de la Cívica – Escola Valenciana per tractar punts tan importants com l’aprenentatge de llengües a tot el País Valencià. Al capdavall, la reunió fou enriquidora i positiva per a les dues entitats.

El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, i el president de la FAPA Enric Valor, Eugenio Raúl Alós Carbonell, han aprofitat aquesta trobada per reflexionar sobre la importància de formar ciutadans competents en les dues llengües cooficials amb la intenció de garantir la igualtat d’oportunitats i l’accés al coneixement a tot l’alumnat.

Entre els diferents temes que es van abordar, cal destacar la publicació del nou Decret de plurilingüisme. Tant la FAPA Enric Valor com Escola Valenciana van considerar la normativa educativa com la “mesura essencial” per aconseguir el domini equilibrat de valencià i castellà i van expressar la necessitat de conèixer quin serà el model d’ensenyament que regirà a l’escola.

Competència lingüística

A més, el portaveu d’Escola Valenciana va assenyalar que “l’escola és una via imprescindible per garantir l’aprenentatge de valencià. Tanmateix, no pot ser l’única per assolir la normalització de la llengua” i va insistir: “Com a ciutadans, tenim el dret de parlar valencià a totes les administracions públiques i, per garantir aquest dret, volem que s’hi implante la plena competència lingüística com a requisit per a accedir a la funció pública”. Vicent Moreno va recordar la campanya d’Escola Valenciana ‘Pels nostres drets lingüístics’ llançada al change.org amb l’objectiu de recollir signatures per la introducció del requisit lingüístic.

Cinquena concentració

El proper dijous 15 de setembre, a les 19 hores, tindrà lloc, per cinquena vegada, la concentració convocada per Escola Valenciana per demanar al Consell la implantació de la plena competència lingüística com a requisit per a l'accés de la funció pública.

Els representants de l'entitat repartiran material informatiu per explicar els assistents que la introducció de la capacitació lingüística a totes les administracions públiques contribuirà al respecte dels drets humans, alhora que afavorirà el procés de normalització de la llengua. El cantaire David Reig acudirà a l'acte i interpretarà la cançó d'Al Tall: Tio canya.

La Veu
 
next