Diari La Veu del País Valencià
7 estrenes a nivell europeu en el Festival de Cinema Internacional de Merda de Sueca
RedactaVeu / Sueca

El festival CIM-Sueca, també conegut com a Festival de Cinema Internacional de Merda de Sueca, comença el proper dilluns, 19 de setembre, per a donar pas a set dies de sèrie b, trash, pel·lícules de sang i fetge i altres formats audiovisuals independents. En la seua cinquena edició, el festival manté una extensa programació formada per un centenar d’audiovisuals repartits entre una vintena de llargmetratges i vora vuitanta curtmetratges.

El festival reforça la seua vocació internacional projectant produccions de més de vint nacionalitats i provinents de tots els continents. Dels llargmetratges projectats, 5 seran estrenes a l’Estat espanyol i 7 ho seran a nivell europeu. Podeu consultar al següent enllaç la programació completa.

Tal com expliquen des de l’organització del CIM a través d’un comunicat, el festival ha anat guanyant popularitat, consolidant-se com un dels més importants de la seua especialitat, tant per participació (amb vora tres mil participants internacionals) com per la quantitat de la programació.

El CIM-Sueca està especialitzat en audiovisuals de baix pressupost i posa especial atenció en la sèrie b, el trash, les pel·lícules de sang i fetge, l’underground i, en general, en pel·lícules d’estricta filiació independent on prima la il·lusió, l’humor i la creativitat per damunt dels mitjans tècnics.

És per això que les projeccions d’aquest festival, tal com expliquen els organitzadors, solen esdevenir una festa en si mateixa: el públic interacciona lliurement amb les pel·lícules cridant o aplaudint. L’ambient és lúdic, humorístic i participatiu, però, alhora, cinèfil i respectuós.

Premis

El públic també és l’absolut protagonista a l’hora de donar els premis, ja que totes les pel·lícules es sotmeten a estricta votació popular per tal de decidir els guardons tant a les millors com a les pitjors produccions, així com a la millor obra en valencià.

Horaris

Tots els dies, del 19 al 25 de setembre, a partir de les 18:00h, hi haurà projeccions al Centre Municipal Bernat i Baldoví de Sueca i el cap de setmana (divendres i dissabte) es projectaran les esperades sessions golfes a les 23.00h i a les 00.30h.

Comparteix

Icona de pantalla completa