Diari La Veu del País Valencià
Barberá comunica al PP que no acudirà al Senat i que estudiarà l’auto del Suprem
Madrid / EP

Fonts ‘populars’ han assegurat que l’exalcaldesa ha excusat la seua presència i ha comunicat que vol estudiar l’auto del Tribunal Suprem pel qual ha decidit investigar-la en el ‘cas Taula’.

La senadora ha sigut assignada pel Grup a dues comissions, les mateixes en les quals va treballar en la passada legislatura. Tots els senadors estan convocats a la constitució, aquesta vesprada, d’aquests òrgans del Senat i es comptava amb la participació de Barberá, fins que s’ha conegut la notícia que el Suprem la investigarà.

Barberá ha comunicat, llavors, al PP, que no estarà hui en la Cambra alta i que vol estudiar l’auto. Els senadors poden absentar-se del Senat però han de comunicar-ho al Grup Parlamentari i justificar les causes.

Altres senadors del PP hauran de substituir aquesta vesprada a l’exregidora valenciana en les seues comissions. Ja va ocórrer en la passada legislatura, quan Rita Barberá tampoc va assistir a aquest mateix acte al febrer, perquè acabava d’esclatar el cas Taula i va considerar més prudent no fer-ho.

No tindrà una altra funció

De moment, la senadora valenciana manté els seus dos llocs en les comissions Constitucional i d’Economia. De la primera, va ser presidenta l’any passat, quan va arribar al Senat designada per les Corts Valencianes com a senadora autonòmica.

En la següent legislatura, no obstant això, quan ja havia esclatat el ‘cas Taula’ de suposat blanqueig de diners per part del PP en l’Ajuntament de València, l’exalcaldessa es va limitar a ser senadora rasa.

Si Barberá no dimiteix, el Tribunal Suprem haurà de sol·licitar al Senat un suplicatori per a poder seguir endavant amb la causa que ha decidit obrir. Es tracta de la retirada temporal de l’aforament que concedeix l’escó, una decisió que haurà de prendre el Senat en Ple.

Comparteix

Icona de pantalla completa