Diari La Veu del País Valencià
Rajoy evita pronunciar-se sobre la causa oberta pel Suprem a Rita Barberá

Orense / EP.

El president del Govern en funcions i líder del PP, Mariano Rajoy, ha evitat pronunciar-se sobre la causa oberta pel Suprem contra la senadora i exalcaldessa de València, Rita Barberá, per la comissió d’un presumpte delicte de blanqueig de capitals en el grup municipal del seu partit en la ciutat que va governar.

Mariano Rajoy ha visitat en el matí d’aquest dimarts diverses localitats galeges on, a preguntes dels mitjans, ha esquivat les preguntes relatives al cas de Rita Barberá.

Cal indicar que la Sala penal del Tribunal Suprem ha acordat, aquest dimarts, obrir causa contra l’exalcaldessa de València i senadora del PP, Rita Barberá, per haver comés un presumpte delicte de blanqueig de capitals en el grup municipal del PP en l’Ajuntament de València, en el marc de l’Operació Taula derivada del ‘cas Imelsa’.

El Tribunal Suprem s’ha acollit al criteri del Ministeri Públic, que el passat mes de juliol va sol·licitar per escrit a l’alt tribunal que designara un magistrat instructor de l’assumpte. Així, la Sala ha designat com a instructor d’aquesta causa el magistrat Cándido Conde-Pumpido, que va ser fiscal general de l’Estat durant l’etapa de José Luis Rodríguez Zapatero com a president del Govern i que, previsiblement, cridarà Barberá a declarar en les pròximes setmanes.

Comparteix

Icona de pantalla completa