Diari La Veu del País Valencià
El jutge va ordenar a la parella de Sueca lliurar ‘immediatament’ el menor preadoptat
Oviedo / EP

L’Audiència Provincial d’Oviedo va decidir en una sentència del passat mes de maig de 2016 que el lliurament del menor asturià en situació de preadopció amb una parella de Sueca (la Ribera Baixa) a la seua mare biològica havia de fer-se de forma immediata després de no fer-ho de manera voluntària.

Aquesta resolució, que resolia un recurs d’apel·lació de la mare biològica per necessitat d’assentament en l’adopció de la qual es tracta, va estimar aquest recurs, declarant que la mare biològica “no es trobava culpable en cap causa de privació de pàtria potestat, sent necessari, per tant, el seu assentament en l’adopció del menor”, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia d’Astúries en un comunicat.

Davant aquesta circumstància, l’Audiència va deixar sense efecte l’acolliment familiar preadoptiu i va ordenar que el lliurament havia de fer-se amb un seguiment i suport per part de l’entitat pública competent, sota supervisió d’un psicòleg i que s’havia d’informar mensualment al Jutjat a fi que poguera adoptar les decisions que correspongueren a cada moment en benefici del menor.

Instada l’execució per la mare biològica el 31 de maig, i davant la falta evident de compliment voluntari de lliurament del menor, el Jutjat de Primera Instància número 7 d’Oviedo, del qual procedia el cas, inicià el procediment d’execució de sentència, a la qual es van oposar els acollidors.

Una vegada desestimats tots els recursos presentats davant aquest Jutjat, i fixat el 8 d’agost com a data de lliurament del menor en el Punt de Trobada Familiar de València o directament a la mare biològica, es va dictar pel magistrat titular –sense que es presentaren tampoc els acollidors i davant la impossibilitat de comunicació alguna amb la part preadoptant– una ordre de cerca i localització, que va romandre activa fins a fa pocs dies, quan la Guàrdia Civil va comunicar que havia conegut que el menor anava a començar les seues classes en un col·legi del País Valencià.

Per a salvaguardar els interessos del menor, es va decidir que el lliurament del mateix a la mare biològica es duguera a terme en el dia d’ahir en la caserna de la Guàrdia Civil i no en el col·legi del xiquet.

El xicotet va ser lliurat a la seua mare biològica ahir al matí i, a partir d’aquest moment, comença el seguiment psicosocial previst en la sentència.

Comparteix

Icona de pantalla completa