Diari La Veu del País Valencià
El president Puig afronta hui el seu primer Debat de Política General en les Corts

RedactaVeu / València.

El president de l’Executiu del País Valencià, Ximo Puig, afrontarà, aquest dimecres, el seu primer Debat de Política General en les Corts. En ell, defensarà que el Govern sorgit del Pacte del Botànic ha aportat “estabilitat i honradesa” i ha establert les bases “d’un nou paradigma de creixement econòmic capaç de crear ocupació de qualitat, sostenible i dialogant amb els agents socials”.

El primer ple d’aquest període de sessions, que es desenvoluparà al llarg d’aquest dimecres i de demà dijous, té com a únic punt de l’ordre del dia la Declaració de Política General del ‘president’.

La jornada començarà a les 10.30 hores amb Ximo Puig, que no tindrà temps màxim per a intervenir. A continuació, la Presidència de les Corts podrà interrompre el ple –mai més de 24 hores– i, posteriorment, serà el torn dels grups parlamentaris, que disposaran cadascun de mitja hora.

La síndica del PP, Isabel Bonig, obrirà aquesta ronda d’intervencions, a la qual seguirà el portaveu de Ciutadans, Alexis Marí, i el de Podem, Antonio Montiel. Els últims seran els portaveus de Compromís, Fran Ferri, i del PSPV, Manolo Mata.

Posteriorment, el cap del Consell contestarà als grups parlamentaris i podrà triar entre fer-ho de forma conjunta o individualitzada. Més tard, els síndics podran tornar a intervenir, però per un màxim de deu minuts cadascun.

Després de les intervencions, els grups hauran de presentar les seues propostes de resolució, que haurà de tramitar la Taula de les Corts i, posteriorment, passaran per la Junta de Portaveus.

El conjunt de les intervencions de cada grup per a defensar les seues propostes no podrà excedir de 60 minuts, repartits com a màxim en 12 intervencions. El torn en contra tindrà el mateix temps que el de defensa.

Balanç “positiu” de gestió d’un govern “honest, treballador i reivindicatiu”

El passat divendres, la vicepresidenta i portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, durant la roda de premsa posterior al ple del Consell, va fer un balanç “positiu” de la gestió de l’actual Govern valencià després d’un any i tres mesos. “Res està pitjor, algunes coses segueixen igual i moltes estan millor”, va dir, per a, tot seguit, apuntar: “Òbviament no hem fet tot el que ens havíem proposat”.

“Ara hi ha un Govern honest, treballador, reivindicatiu dels drets dels valencians, que respon les necessitats de la ciutadania i que, enfront de l’antic model de l’ocurrència, ha passat al model de planificació i estratègia”, va emfatitzar la portaveu, qui va incidir en el fet que “hui molta gent viu millor”. La també consellera d’Igualtat va destacar que, des de la Generalitat, s’ha “millorat la imatge” del PV i es va referir, a més, al programa Xarxa Llibres, a les aules gratuïtes per a xiquets de dos anys i a la moratòria urbanística de la costa.

“Per ací anirà el discurs del president i, sobretot, en contraposició al Govern antic que hem tingut, a un partit antivalencià, a la corrupció, a Benavent, a Rus, a les retallades, al saqueig sistemàtic de les arques publiques i a aquells que van posar cartells en lloc de prendre decisions”, va anunciar.

Comparteix

Icona de pantalla completa