Diari La Veu del País Valencià
Un informe tècnic obri la porta a emetre el Debat de Política General pel senyal de C9

EP / València.

El president de les Corts, Enric Morera, ha transmès, aquest dimarts, als portaveus dels cinc grups parlamentaris, l’existència d’un informe tècnic elaborat des de la Generalitat en el qual es comunica que és viable l’emissió, a través dels repetidors de l’antiga RTVV i pel senyal de Canal 9, del Debat de Política General que tindrà lloc, aquest dimecres i dijous, en el parlament valencià, encara que els portaveus no han pogut precisar si aquesta possibilitat es materialitzarà o no finalment.

El portaveu de Podem, Antonio Montiel, s’ha mostrat “sorprés” davant d’aquest anunci en no tenir constància prèvia que existira aqueixa intenció i que s’haja plantejat “d’avui per a demà”. Així, s’ha reservat la seua opinió a l’espera de veure els termes de l’informe perquè “no és donar-li a un botó i que fluïsca com l’aigua de l’aixeta”.

Ha precisat que, en la Junta de Portaveus, no s’ha votat aquesta qüestió, sinó que simplement s’han assabentat d’aquest informe que obri la porta a l’emissió i davant el qual el PP ha mostrat el seu rebuig sense saber si aqueix informe arreplega també aspectes jurídics perquè, tal com ha explicat la portaveu adjunta dels ‘populars’, Eva Ortiz, –que ha apuntat que Morera va comunicar aquest dilluns a alguns síndics l’existència d’aquest informe per telèfon– “es pot caure en successió d’empreses”.

Al seu judici, aquesta proposta és “una presa de pèl” i encara que considera que els valencians han de tenir dret a veure aqueix debat no cal “forçar la situació” perquè el PP “faça de comparsa” dels grups que sustenten el Consell.

Des de Ciutadans el seu portaveu, Alexis Marí, ha indicat que el seu grup estaria a favor, a priori, d’aquesta iniciativa, sempre que siga “només per al Debat de Política General”, encara que condicionant el suport a conèixer el contingut de l’informe tècnic i saber si s’han estudiat els aspectes jurídics.A més ha manifestat no saber a qui competeix prendre la decisió d’emetre-ho o no.

El portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha apuntat que Morera tan sols ha transmès l’existència de l’informe i ha indicat que davant “el debat més important de l’any” el seu grup està a favor que puga veure’s per tots els mitjans possibles. En tot cas, ha dit que amb la nova llei es van traspassar tots els mitjans de l’antiga RTVV al Consell i és a aquest al que correspon prendre la decisió. “No és una qüestió de les Corts, és del Consell”, ha dit.

No obstant això, el portaveu socialista, Manolo Mata, ha indicat que la decisió que es punxe el senyal correspon al president de les Corts i ha considerat que “per Periscope, Facebook Live o on siga, la gent té dret a saber el que està passant” i açò “no és una complicació”.

Sense novetats del Consell Rector

D’altra banda, Montiel ha assenyalat que no hi ha novetats entorn de l’elecció del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), aparcada des de juliol, i ha acusat el PP de mantenir un “bloqueig artificial” als nomenaments, amb el qual està “jugant amb el futur del sector audiovisual” atés que hi ha 25 milions d’euros “en l’aire” i empreses que estan “a costa que el PP considere que el nomenament no és una quota de partit”.

Ha lamentat que, després de decidir tancar RTVV, el PP “vol rematar la faena” i ha indicat que “l’únic que ha vetat ací ha sigut el PP, que s’ha cobrat el cap de Josep López”. Segons ha incidit, no hi ha hagut novetats en la negociació a l’espera de la reunió del grup popular i de veure si canvia a la seua candidata al Consell, Maite Fernández.

Comparteix

Icona de pantalla completa