Diari La Veu del País Valencià
El Consell iniciarà els tràmits per recuperar la concessió sanitària a la Ribera
RedactaVeu / EP / València

El president Ximo Puig ha anunciat que aquesta setmana arranquen els tràmits per recuperar, a la gestió pública, el departament de salut de la Ribera i es comunicarà formalment a l’empresa que no es renovarà la concessió a partir de març de 2018.

“Ho farem seguint un procés que serà transparent, garantirà la qualitat del servei i l’estabilitat del personal”, ha anunciat Puig durant el Debat de Política General a les Corts, en el qual s’ha referit al treball del Consell per controlar les concessions que gestionen els departaments de salut privatitzats, amb un augment de les inspeccions de la Conselleria de Sanitat d’un 194 per cent respecte a 2014.

“Anem més enllà” dels controls −ha dit−, ja que si tot va segons el previst acabarà la legislatura amb la tornada a la gestió pública directa de dos departaments de salut, el de Dénia i el de la Ribera” per raons d’“eficiència, qualitat i transparència”. El president ha explicat que en aquests moments les conselleries de Sanitat i Hisenda estudien com procedir per fer la reversió anticipada “amb la màxima seguretat jurídica i el mínim cost per als valencians”.

També en l’àmbit sanitari, Puig ha destacat la labor del Consell per reparar “el consens bàsic en la societat que davant la malaltia tots hem de ser iguals” perquè, segons ha denunciat, “poques coses hi ha més inhumanes per part d’un Govern que excloure persones de l’atenció sanitària per qualsevol motiu”.

En aquest sentit, el president ha recordat mesures com la recuperació de la sanitat universal, ja que, ha justificat, “no hi ha immigrants i nacionals, hi ha persones”, i ha celebrat que amb aquest decret “més de 10.300 persones han recuperat ja l’assistència sanitària integral”. També ha recordat la fi del copagament farmacèutic i ortoprotètic per a pensionistes amb rendes baixes i persones amb diversitat funcional per a evitar que hi haja persones que deixen de prendre els seus medicaments per no poder pagar-los.

“El resultat és que, en solament sis mesos, l’abandó dels tractaments s’ha reduït en un 27 per cent”, ha posat de manifest.

Puig ha valorat que, “en un any amb mesures com aquestes, s’ha aconseguit millorar el dret a la salut de quasi un milió de persones”, però ha lamentat que aquestes dues iniciatives, que “enorgulleixen la societat valenciana” han sigut recorregudes pel Govern estatal, la qual cosa ha exigit a l’executiu en funcions que retire aquests recursos perquè “les polítiques que milloren la vida de les persones haurien d’estar per damunt de lluites partidistes”.

Puig anuncia una Llei de Renda Garantida de la Ciutadania

Durant el seu discurs a les Corts, Puig ha anunciat una Llei de Renda Garantida de Ciutadania per a unificar, agilitzar i fer més transparent el seu accés, amb l’objectiu que siga “l’únic instrument eficaç de lluita contra l’empobriment i evitar així duplicitats i burocràcia”. El president ha ressaltat que el Consell vol “transformar el mapa de les desigualtats en un mapa d’oportunitats”.

En aquesta línia, també ha avançat que la Generalitat presentarà “en breu” el Pla d’Inclusió i Cohesió Social, que “reunirà objectius, mesures, accions, responsabilitats i assignacions pressupostàries” per a les administracions públiques i privades que es dediquen als sectors més desfavorits de la nostra societat.

En matèria d’igualtat, el “primer Govern paritari de la història de l’autogovern” també es compromet a modificar la Llei Integral contra la Violència de Gènere del PV per “protegir millor a les dones que estan en situació de violència masclista, però encara no han presentat denúncia”, ha subratllat Puig. A més, ha destacat que es reforçarà tota la xarxa de protecció “amb nous recursos i més mitjans”. Com a exemple, ha anunciat que en els pròxims mesos s’engegarà el Centre Dona 24 Hores de Torrevella.

Així mateix, ha anunciat que s’establirà una clàusula per afavorir la igualtat salarial de manera que les empreses que apliquen un tracte igualitari tindran més punts en els contractes públics i més possibilitats de rebre subvencions per part de l’Administració pública.

Durant el seu discurs, Ximo Puig també ha avançat que la Generalitat impulsarà una Llei de Joventut, consensuada amb el Consell de la Joventut, que incorpore un enfocament integral a la participació juvenil. A més, es proposarà que en les consultes que es realitzen dins del marc competencial de la Generalitat tinguen dret a participar els majors de 16 anys.

Comparteix

Icona de pantalla completa