Diari La Veu del País Valencià
Compromís exigeix ​​al president del Senat que afronte si compta amb Barberá o no
RedactaVeu / Madrid

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha denunciat aquest dimecres que el president del Senat, Pío García-Escudero, “està paralitzant inexplicablement la creació de la Diputació Permanent de la cambra alta”.

D’aquesta forma, segons Mulet, el president del Senat està beneficiant al grup parlamentari popular “en no abordar si la senadora Rita Barberá

deixa de ser membre d’aquesta o torna a figurar com a suplent”, ja que així “dilata en el temps un altre escàndol al voltant de la figura de la controvertida dirigent valenciana”.

Segons el senador valencià, l’article 45 del Reglament del Senat “deixa clar” que, tan prompte com es constituïsca definitivament la cambra, es procedirà a constituir la Diputació Permanent, presidida pel president del Senat.

“Tot i que han transcorregut dos mesos des de la constitució del Senat, el president no ha volgut constituir aquest organisme, fet inaudit en la història de les Corts Generals; la seua creació sempre es fa efectiva dies després del primer ple de constitució de cada legislatura. Al Congrés, aquesta es va crear immediatament; fins i tot, es va arribar a reunir durant l’estiu, però al Senat s’ha ajornat la seua creació sine die argüint que no hi ha cap urgència; contravenint el Reglament del Senat” en una època de “gran incertesa política, quan la possible dissolució de les Corts està a un pas”, ha assenyalat Carles Mulet.

Per al senador territorial valencià, crear la Diputació Permanent “posaria, de nou, el PP, en el dilema de decidir si dóna a Rita Barberá el doble aforament del qual ha gaudit fins a la data −ja que està aforada per ser de designació autonòmica i, per tant, mantindria la seua condició de senadora tot i que es dissolguera el Senat en cas de no formar-se Govern− i doblement aforada per ser membre de la Diputació Permanent, encara que siga com a suplent”.

El senador ecosocialista confia que “la pressió mediàtica sobre la senadora imputada” la faça dimitir en les pròximes hores “i que Pío García Escudero no tinga ja cap excusa per demorar més la constitució d’aquest òrgan del Senat”.

Tot i això, segons Mulet, ahir mateix, en plena explosió del cas Barberá per la seua imputació, el grup parlamentari popular “va tornar a autoimmolar” la seua “debilitada” credibilitat, ja que mentre que ella baixava de l’AVE a Conca per no haver de donar la cara davant els mitjans presents al Senat, el PP la mantenia a les comissions de Constitucional i Economia, assegurant-li un complement salarial a la senadora absentista i “mentre que, amb la boca xicoteta, alguns dirigents conservadors parlaven de la necessitat que aquesta abandonés l’acta, ells mateix la blindaven en dues comissions com si res haguera passat.

Mulet ha afirmat que a Barberá “li queden hores en la vida política”, però el PP, “de manera còmplice, ha perdut l’ocasió per cessar-la, per expulsar-la de les comissions, del grup parlamentari i de la Diputació Permanent”.

Comparteix

Icona de pantalla completa