Diari La Veu del País Valencià
Puig crida per un acord per a la Llei Integral d’Educació
RedactaVeu / EP / València

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha convocat tota la comunitat educativa i els partits polítics a un Acord per l’Educació Valenciana per tal d’aconseguir una Llei Integral de l’Educació Valenciana. A més, ha anunciat que el seu govern prepara un nou pla de finançament de les universitats.

Així ho ha asseverat el cap del Consell en el seu discurs del Debat de Política General de les Corts Valencianes, en el qual ha dedicat un capítol a l’ensenyament. En aquest context, ha fet una crida a “tota la comunitat educativa i als partits polítics per un Acord per l’Educació Valenciana per tal d’aconseguir una Llei Integral de l’Educació Valenciana”.

En l’àmbit universitari, Puig ha apuntat que l’executiu valencià elaborarà un nou pla de finançament de les universitats que s’ajuste a les necessitats de les diferents institucions: “Som conscients que les universitats necessiten un marc de finançament estable, que els permeta planificar la seua actuació en cadascuna de les seues funcions bàsiques: la docència, la recerca i la transferència del coneixement”. Amb aquest nou pla s’establiran, ha continuat, “línies prioritàries d’actuació i un marc temporal compassat amb el canvi de model de finançament que necessita la Comunitat”.

Bases per a un nou model plurilingüe

A més a més, ha anunciat que la Generalitat ha encarregat un estudi als principals experts en pedagogia lingüística per a establir les bases d’un nou decret de model plurilingüe que “garantisca el domini real tant del castellà, del valencià com de l’anglès i nocions d’una segona llengua estrangera”.

Durant la seua intervenció, Puig ha repassat algunes iniciatives del seu Govern, com el programa XarxaLlibres, les diferents beques a l’estudi o les aules de 2 anys als col·legis públics, i s’ha detingut en el Pla d’Infraestructura Educatives 2016-2019, que suposa la construcció de 124 centres i l’eliminació de barracons en altres 116. Sobre aquest tema, ha anunciat que sol·licitaran al Banc Europeu d’Inversions (BEI) que participe finançant aquest programa d’infraestructures en el marc del Pla Junker.

Comparteix

Icona de pantalla completa