Diari La Veu del País Valencià
De Guindos i Maroto demanen a Barberá que deixe l’escó
RedactaVeu / EP / Madrid

El ministre d’Economia en funcions, Luis de Guindos, ha demanat a l’exalcaldessa de València, Rita Barberá, que deixe el seu escó en el Senat, encara que ha reconegut que és una cosa que ha de fer ella “motu propio”, mentre que el sotssecretari sectorial del PP i portaveu popular en l’Ajuntament de Vitòria, Javier Maroto, ha advertit Barberá, que “no és exemplar mantenir-se en l’escó exclusivament per a gaudir d’una posició d’aforament”.

En una entrevista en Antena 3, recollida per Europa Press, el titular en funcions del Govern estatal ha defensat que el fet que Barberá abandonara l’escó seria “normal” perquè és el mateix que ha ocorregut en altres ocasions, i no té res a veure amb si Ciudadanos, partit al qual el PP vol mantenir com a soci per a una investidura, ho considera o no suficient.

De Guindos no ha volgut entrar en els detalls sobre la decisió del PP, la passada legislatura, de col·locar Barberá en la Diputació Permanent -amb la qual cosa continuà com a senadora fins i tot quan les Cambres es van dissoldre per a les eleccions del 26J–. No obstant açò, ha deixat clar que en aqueix moment no estava imputada -investigada, en la terminologia actual-, i que una vegada que es produeix aqueix pas del procés judicial és una “línia divisòria molt clara”. “Quan estàs investigat entres en un nou territori”, ha remarcat, si bé ha reconegut que una imputació judicial, com ocorre en moltes ocasions, “pot acabar en res”.

Maroto: L’actitud de Barberá “no és exemplar”

Per la seua banda, Javier Maroto ha advertit aquest dijous a l’exalcaldessa de València, Rita Barberá, que “no és exemplar mantenir-se en l’escó exclusivament per a gaudir d’una posició d’aforament”. D’aquesta forma, s’ha referit a l’actuació de l’exalcaldessa, que serà investigada per presumpte blanqueig en el PP local, en abandonar el PP, però no renunciar al seu càrrec de senadora.

El dirigent popular considera que l’actuació de Rita Barberá en el “final de la seua carrera” no compleix amb el requisit de “dignitat” ni amb el “d’exemplaritat” amb què els polítics han d’exercir la seua vida personal. “No compleix cap de les dues coses i ho lamente profundament perquè en el seu comunicat i en les seues expressions diu que no vol fer mal ni al partit ni a les institucions i, desgraciadament, hem comprovat que no està sent així”, ha dit en declaracions a RNE.

A més, Maroto ha subratllat que, si Barberá no haguera demanat la seua baixa del PP, el partit l’hauria suspès de militància, igual que ha fet amb la resta d’exregidors valencians investigats en aquest cas. “La decisió de suspendre-la de militància és en ferm i és la que podíem prendre, perquè la legislació que hui està en vigor atorga exclusivament a la voluntat de cada afectat mantenir o no l’escó”, ha justificat, al mateix temps que ha dit no saber si Barberá està tractant de fer un pols al president del partit, Mariano Rajoy.

Pel que fa al fet que si el PP tem que Barberá “descobrisca el pastís”, ha respost que açò no ha de ser motiu per a coartar l’acció dels partits i les institucions, sinó que s’ha d’actuar amb dignitat i exemplaritat “amb totes les conseqüències”.

Comparteix

Icona de pantalla completa