Diari La Veu del País Valencià
Puig: ‘Barberá no pot continuar ni un minut més al Senat’ pel bé del País Valencià
València / ACN

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha insistit, aquest dijous, que l’exalcaldessa de València, Rita Barberá, “no pot continuar ni un minut més al Senat” pel bé del País Valencià.

En declaracions als mitjans als passadissos de les Corts Valencianes, Puig ha assenyalat que es tracta d’una qüestió de “decència política” i que afecta “l’hipoteca reputacional”. Al respecte, ha lamentat que es parle “del passat, de Rita Barberá i de la indecència d’aquests temps” i no de l’infrafinançament o les necessitats del territori. El cap del Consell ha dit que li causa “indignació” que el PP no li haja demanat l’acta de senadora i ha considerat que no és suficient que s’haja adherit a la iniciativa de les Corts Valencianes per a reclamar l’acta de senadora a Rita Barberá. Puig ha dit que aquest suport arriba tard i que no només s’han d’adherir, sinó que “han de fer públic el perdó perquè el finançament il·legal era per al PP no per a Rita Barberá; han estat molts anys fent trampes a les eleccions i no estaria malament que retornaren els diners”.

Sobre l’acta de senadora, ha reiterat que es tracta d’un problema de dignitat i que la decisió de les Corts Valencianes “és que Rita Barberá marxe del Senat perquè no representa els valencians”. El cap del Consell ha indicat que Barberá ha de saber “qui l’ha nomenada i qui li està demanant que marxe”.

Preguntat sobre la qüestió, Puig ha assenyalat que creu que Rita Barberá el que busca és l’aforament del Senat “més que assumir amb decència una situació que no és que faça mal el PP sinó que distorsiona la imatge de la Comunitat Valenciana”.

Ximo Puig ha explicat que, en aquest moment, no hi ha mecanismes a les Corts Valencianes per a revocar l’acta de senadora a Rita Barberá, tot i que existeix un criteri favorable del Consell per a impulsar una reforma en aquest sentit. Amb tot, Puig ha dit que el problema rau en la retroactivitat i que no hi ha la seguretat que es puga articular legalment un mecanisme per demanar una acta.

Comparteix

Icona de pantalla completa