Albiol: 'Si la CE obri l'entrada al taulell de la Xina, triturarà la indústria tradicional’

L’eurodiputada d’Esquerra Unida afirma que ‘si la Comissió Europea obri l'entrada al taulell de la Xina, demostrarà obediència a les potències econòmiques a costa de triturar la indústria tradicional’
15 setembre 2016 01:00h
Marina Albiol.
RedactaVeu / Brussel·les.

La portaveu d’Esquerra Unida a l’Europarlament, Marina Albiol, acusa la Comissió Europea de posar en perill milers de llocs de feina als sectors industrials tradicionals en plantejar la desaparició de mesures antidúmping contra l’entrada de taulells xinesos.

“Mentre ahir mateix el president de la Comissió, Jean Claude Juncker, feia a Estrasburg un discurs enaltint un model d’economia social, es plantegen mesures que posen en risc milers de llocs de feina a les nostres indústries tradicionals”, denuncia Albiol. “Si la Comissió Europea, que aparenta preocupació pels ciutadans i dibuixa una Europa idíl·lica, obri l’entrada al taulell de la Xina, demostrarà obediència a les potències econòmiques i financeres a costa de triturar els sectors productius tradicionals”, ha indicat.

La Comissió Europea ha publicat l’inici del procés de revisió de les mesures contra el dúmping que s’apliquen a les importacions xineses de taulell, un procés sol·licitat per les entitats que agrupen els fabricants europeus del sector i que s’emmarca, a més, dins del procés en curs que manté obert la Comissió per a canviar els mètodes de càlcul de dúmping i subsidis.

Tal com expressa Marina Albiol, “el 2011 es van aprovar aquestes mesures, que ara expiren; el més normal seria prolongar-les, perquè sembla que les circumstàncies de producció de Xina no han canviat massa. Però, ara hi ha una diferència important respecte al 2011 i és que el comissari Katainen va anunciar que es revisarien els mètodes de càlcul de dúmping. I això és el que ens preocupa: que dia rere dia comprovem que la Comissió Europea es preocupa més pels interessos dels grans poders financers i econòmics i deixa de banda els sectors productius tradicionals dels nostres territoris”.

Albiol recorda que els sindicats i la patronal del taulell fa mesos que estan alertant sobre el risc que pot comportar l’obertura del mercat europeu al taulell de Xina “i, malauradament, les màximes institucions europees no han donat una resposta contundent davant d’aquesta temor. Ben al contrari, plantegen acords comercials com el CETA amb Canadà o el TTIP amb Estats Units que amenacen directament la supervivència de les pimes, de les nostres indústries i dels sectors productius més vulnerables”.
 
Arxiu d'àudio amb declaracions de Marina Albiol a aquest enllaç.

La Veu
next