Diari La Veu del País Valencià
5a concentració d’Escola Valenciana per reivindicar el dret a ser atesos en valencià  
RedactaVeu / València.

El recent cas de discriminació lingüística patit per un grup de joves a l’Hotel ‘El Bichet’ de Dénia ha marcat la cinquena concentració d’Escola Valenciana. “Exemples com aquests palesen la necessitat de comptar amb treballadors competents en valencià en el sector públic i en el privat com a sinònim de professionalitat”, ha expressat el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, en el fil de la trobada pel requisit lingüístic.

La plaça de Manises ha acollit la cinquena concentració d’Escola Valenciana a què també han acudit representants d’Intersindical Valenciana, CCOO PV, EUPV, Els Verds del País Valencià, ERPV, STEPV, FAPA València, Podem i la Plataforma per la Llengua. El seu objectiu és demanar al Consell la introducció de la plena capacitació lingüística com a requisit per a accedir a la funció pública.

El portaveu d’Escola Valenciana opina que “el coneixement de valencià està lligat al bon servei”, per la qual cosa, “qualsevol negoci del nostre país amb treballadors que no són competents en valencià, però sí que ho són en altres llengües, no és gens professional i no garanteix el dret de la ciutadania a ser atesa en un dels idiomes cooficials”.

L’entitat cívica ha plantejat el coneixement de la llengua com una oportunitat: “És absurd que les empreses valencianes no compten amb personal format en valencià perquè limiten el seu volum de negoci a una part de la població”. En aquest sentit, Escola Valenciana ha recordat que “aquestes vulneracions de drets no passarien a un país que tinguera les dues llengües cooficials normalitzades, que comptara amb mitjans de comunicació íntegrament en valencià i on la competència lingüística del funcionariat estiguera regulada a través del requisit lingüístic”.

Escola Valenciana té prevista una nova concentració davant de les Corts que tindrà lloc el 20 d’octubre a les 19 hores.

Campanya ‘Pels nostres drets lingüístics’

Escola Valenciana convida la ciutadania a participar en la campanya ‘Pels nostres drets lingüístics’ a Change.org perquè es pose fi a la discriminació per raons de llengua.

Comparteix

Icona de pantalla completa