Diari La Veu del País Valencià
La immensa majoria de les famílies dóna suport al model de jornada continuada
RedactaVeu / València

Milers de mares i pares han votat favorablement respecte de l’aplicació de la jornada continuada als 315 centres en què ahir es va fer la consulta. La majoria d’aquests són de les comarques d’Alacant, segons fonts de l’STEP, que destaquen que la participació “ha estat altíssima, així com el suport al model de jornada continuada”.

Aquest suport majoritari de les famílies, segons el Sindicat, “trenca el mite del rebuig” dels pares i mares a aquest model de jornada i “avala la reivindicació històrica d’STEPV de possibilitar l’adopció d’aquest model als centres que així ho desitgen”. El sindicat recorda, en el seu comunicat, que el model de jornada s’ha discutit en diverses ocasions durant aquests darrers anys, “però l’anterior Administració sempre s’havia fet enrere i havia aparcat la normativa que ho regulava”.

Va ser el curs passat quan els nous responsables de la Conselleria van negociar, “com reclamava STEPV”, el model de jornada continuada. Malgrat el desacord del sindicat en alguns aspectes −com ara amb l’exigència que s’aconseguira com a mínim el 55% dels vots favorables del cens i no dels votants−, finalment es va publicar la normativa “que ha permès que aquest curs la immensa majoria dels centres que ho han sol·licitat apliquen la jornada continuada a partir d’octubre”.

155.000 mares i pares convocats

Fins les 15h d’ahir dijous, de les 155.000 mares i pares convocats per triar sobre la jornada continuada a les escoles, 74.753 exercicer el seu dret (49,09%), segons la Conselleria d’Educació. La jornada de consultes va començar a les 9h i, segons la normativa, les urnes van estar obertes un mínim de 10 hores i un màxim de 14 hores”. La jornada ha transcorregut sense cap incidència destacable en cap dels 315 centres educatius on es feia la consulta.

“Hem establert un procediment públic, transparent i democràtic. Hem posat a l’abast de les comunitats educatives protocols ben clars per donar resposta a les sol·licituds de canvis en l’horari escolar. Per tant, des d’Educació hem acomplert la tasca que ens corresponia”, ha declarat el conseller Vicent Marzà.

Autorització definitiva

Una vegada enviats els resultats de l’escrutini a la conselleria, el director general de Política Educativa dictarà, entre el 19 i el 23 de setembre, l’autorització definitiva per tal que cadascun dels centres educatius aplique el Pla Específic d’Organització de la Jornada Escolar que ha presentat. Les modificacions es podran aplicar a partir d’octubre i coincidiran amb el canvi a l’horari habitual de tot el curs.

Si el 55% dels cens de famílies votava en positiu estava previst que s’aprovarà el canvi d’horari del centre i Educació garantirà els serveis de transport i menjador, així com l’obertura de les instal·lacions des de les 9h del matí fins a les 17h. L’autorització s’estendrà per períodes de tres cursos acadèmics renovables sempre que els resultats s’ajusten a les millores previstes en el pla.

‘Èxit’ en l’aplicació del projecte

STEPV manifesta que ha participat “activament” en la difusió del model de jornada continuada en multitud d’actes, jornades, assemblees i ha donat suport i assessorament als centres que així ho han sol·licitat. El Sindicat considera que projectes com el de la jornada continuada, que han estat elaborats pel conjunt de la comunitat educativa del centre, “només poden tindre com a resultat l’èxit en la seua aplicació i consecució d’objectius”.

Per tant, des de l’STEP animen als centres educatius que vulguen acollir-se a la jornada continuada i encara no ho han fet “perquè treballen colze amb colze amb les famílies per elaborar el projecte de jornada” i ofereix, “com sempre”, el seu assessorament i implicació als centres que ho sol·liciten. Finalment, el sindicat insta també la Conselleria a millorar la normativa que regula la jornada i elimine “alguns dels entrebancs que contempla”, com el ja esmentat percentatge de les votacions o la manca de finançament per dur endavant el model.

Comparteix

Icona de pantalla completa