Diari La Veu del País Valencià
Rus dóna suport perquè Barberá, ‘que és la número u’, mantinga el seu càrrec
EP / València

L’expresident de la Diputació de València, Alfonso Rus, investigat en el cas Imelsa, dóna suport perquè l’exalcaldessa de València, Rita Barberá, seguisca amb la seua acta de senadora malgrat l’obertura d’una causa judicial contra ella ja que, de moment, no ha sigut declarada culpable de res. Rus ha fet aquestes valoracions en declaracions als mitjans de comunicació després de declarar en qualitat d’investigat en una de les peces del cas Imelsa, la relativa a la contractació del Call Center.

Preguntat per les crítiques a Barberá, qui va decidir romandre en el Senat malgrat que el Tribunal Suprem li ha obert una causa judicial per presumpte delicte de blanqueig de capitals en la seua etapa en l’Ajuntament, Rus ha afirmat que no les comparteix.

Rus: “Barberá té tot el dret a defensar-se com vulga”

Així, estima que Barberá, a qui ha descrit com “la número u”, té tot el dret a defensar-se com vulga i ha assenyalat que no creu que un polític investigat haja de deixar el seu càrrec fins que un jutge el declare culpable. Per aquest motiu, també considera que el coordinador d’Urbanisme en l’Ajuntament de València i exdiputat socialista Rafael Rubio, investigat en Imelsa, no hauria de renunciar al seu càrrec de moment.

Sobre aquest tema, ha posat com a exemple l’ocorregut amb l’expresident d’Emarsa Enrique Crespo, qui va deixar el seu càrrec en la Diputació de València quan va ser imputat en el cas Emarsa i, no obstant açò, recentment ha sigut absolt d’un dels delictes que li imputaven: l’alçament de béns per, suposadament, haver ocultat el premi de la loteria.

Comparteix

Icona de pantalla completa