Diari La Veu del País Valencià
Almenys 303 escoles de les 315 convocades han aprovat la jornada continuada escolar

RedactaVeu / València.

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport disposa de les primeres dades de participació i resultats de les mares i els pares dels 315 centres educatius que aquest dijous van realitzar les consultes per a determinar la modificació del canvi d’horari en la jornada escolar, per a fer-lo de manera continuada. Almenys 303 escoles d’Infantil i Primària han decidit, mitjançant consultes, canviar l’horari de la jornada escolar. El 80,58% de mares i pares que podien votar de tot el territori valencià han participat en aquest procés, dels quals el 85,54% han votat a favor del canvi de la jornada escolar. La jornada de votacions d’aquest dijous transcorregué sense cap incidència ressenyable.

El conseller Vicent Marzà ha volgut remarcar que “tal com diu la normativa, tot l’alumnat tindrà garantit una igualtat d’oportunitats, i un horari amb activitats gratuïtes als centres educatius que finalitzaran a les 17.00 en aquells casos en què les famílies decidisquen deixar a l’escola els fills i filles fins a eixa hora”.

Començarà a aplicar-se en octubre

Quan es dispose dels resultats definitius, el director general de Política Educativa dictarà, entre el 19 i el 23 de setembre, l’autorització definitiva per tal que cadascun del centres educatius aplique el Pla Específic d’Organització de la Jornada Escolar que ha presentat. Les modificacions horàries es podran aplicar a partir d’octubre, tot coincidint amb el canvi d’horari a l’habitual de tot el curs. L’autorització definitiva s’estendrà per períodes de tres cursos acadèmics renovables, sempre que els resultats s’ajusten a les millores previstes en el pla.

Comparteix

Icona de pantalla completa