Diari La Veu del País Valencià
La GVA aposta per un turisme universal, accessible i inclusiu

RedactaVeu / València.

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, i el president de la Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física (PREDIF), Francisco Sardón, han signat el conveni de col·laboració entre els dos ens que representen per impulsar el turisme accessible al País Valencià.

Colomer ha assenyalat que aquest conveni “posa de manifest el compromís de la Generalitat perquè el turisme siga universal i accessible a totes les persones”.

Així, ha explicat que “la intenció és mostrar la Comunitat Valenciana com una terra hospitalària i de valors, centrada en l’experiència turística i on tots els col·lectius tenen cabuda per gaudir del turisme, perquè tots són benvinguts a la nostra terra”. “Volem exhibir la millor vessant de la nostra oferta turística, la que ens ha de posicionar com una destinació oberta, plural i accessible a totes les persones”, ha volgut destacar el secretari autonòmic.

Foto: GVA.

Amb aquest conveni es pretén impulsar el desenvolupament del sector turístic accessible, a partir de l’adaptació de l’oferta turística de la destinació a les necessitats de les persones amb discapacitat. Per això es contribuirà econòmicament a la realització d’actuacions de promoció del turisme accessible amb un import de 30.000 euros.

Per la seua banda, a través d’aquest acord, PREDIF es compromet a analitzar en profunditat aquesta destinació per a la identificació d’oportunitats concretes en matèria d’accessibilitat que milloren la seua competitivitat turística, a més de dissenyar un pla d’acció concret que incloga totes aquelles iniciatives que permeten al País Valencià i a les seues empreses turístiques convertir-se en una destinació més accessible.

Quatre jornades de formació

Entre les diferents actuacions hi haurà també l’organització de quatre jornades de formació a empreses turístiques en matèria d’accessibilitat a Alacant, Benidorm, Castelló i València, així com una anàlisi de l’accessibilitat de les TIC de promoció turística del País Valencià i maquetació d’experiències turístiques accessibles.

La Generalitat manifesta que el turisme inclusiu és un dels pilars fonamentals, per això duen a terme accions per a la millora d’infraestructures, suport i promoció a les empreses i informació a les persones i col·lectius de persones amb diversitat funcional. Un dels exemples que es posa des de l’Agència Valenciana de Turisme és l’adaptació dels accessos a les seues platges i monuments emblemàtics.

Comparteix

Icona de pantalla completa