Acord ‘històric’ entre el PV i Catalunya per a desenvolupar estratègies conjuntes en turisme

El País Valencià i Catalunya potenciaran l'intercanvi d'experiències i desenvoluparan estratègies conjuntes d'impuls, ordenació i promoció del sector
19 setembre 2016 01:00h
Un moment de la firma del conveni de col·laboració.
RedactaVeu / València

El secretari autonòmic i president de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, juntament amb el conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget, ha anunciat un conveni mitjançant el qual es desenvoluparan diferents plans de promoció turística.

La valoració de les oliveres mil·lenàries i la conservació, recuperació i promoció de les pintures rupestres que existeixen a tots dos territoris seran les dues primeres activitats conjuntes que es duran a terme.

La trobada s'ha produït després de la clausura de la Trobada del Fòrum Valencià pel Corredor Mediterrani i de la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani de Catalunya, a la qual ha assistit una àmplia representació de la societat civil i del món empresarial i polític de les dues comunitats autònomes.

Els presidents Puig i Puigdemont han presidit la signatura d'aquest conveni de col·laboració en matèria de turisme. En virtut d’aquest conveni, el País Valencià i Catalunya potenciaran l'intercanvi d'experiències i desenvoluparan estratègies conjuntes d'impuls, ordenació i promoció del sector.
“Hui és un dia històric per al turisme i per a la capacitat que té aquest de generar coresponsabilitat, punts de trobada, valors d'hospitalitat, de summa i de generar un espai cada vegada més atractiu per al món”, ha subratllat el secretari autonòmic, Francesc Colomer.
 

Colomer ha indicat que aquest conveni-marc “parla de promoció, de producte, de territori, d'intel·ligència, de transvasament d'informació i de coneixement per a posar-ho al servei del teixit empresarial. Parla de l'economia real, de l'economia productiva i del progrés dels nostres ciutadans i ciutadanes”. Per la seua banda, el conseller català Jordi Baiget ha defensat que la col·laboració entre les administracions “ha de ser un fet habitual, normal” i, dins d'aquesta normalitat, “hem de col·laborar en allò que toca a les dues comunitats autònomes, com és l'oferta turística”. 

L'olivera mil·lenària, símbol i recurs turístic

Més enllà de la formalitat del conveni, Colomer ha posat l'accent en els valors: “La font d'inspiració és alguna cosa tan valuosa com el territori i el que dóna el territori. Per exemple, les oliveres mil·lenàries. És un valor que compartim. Hi ha una franja on el mateix espai físic d'una comunitat autònoma i de l'altra està presidit i inspirat des de fa mil anys per l'existència de l'olivera”. Per al secretari autonòmic de Turisme, l'olivera “és hui un producte, un recurs turístic que volem desenvolupar i projectar al voltant del món, que ens identifica i que ens agermana”. 

La Veu

 


 
next