Diari La Veu del País Valencià
Rita Barberá ja està al galliner del Senat i amb 7.000 euros al mes

Xavier Pérez / Madrid.

Qui li haguera dit a la militant número 3 del PP que acabaria els seus dies en la política activa en un galliner, i en les últimes files d’un hemicicle com el Senat, rodejada per 19 senadors, entre Bildu, Compromís o Convergència. Doncs sí, ‘l’alcaldessa d’Espanya’ amb la seua supèrbia, ja forma part del Grup Mixt del Senat; això sí amb un sou més alt, concretament 2.300 euros més, és a dir, 7.000 euros mensuals. I és que després de la decisió del Suprem ni Rajoy ni el PP han pogut fer-la dimitir. Rita Barberá es nega a fer el ‘paseíllo’ judicial en la seua València on va ser durant 24 anys ‘la jefa’.

Barberá ha enviat ja l’escrit dirigit a la Mesa del Senat en el qual sol·licita la seua baixa del Grup Parlamentari Popular i que s’inicien els tràmits per a ser incorporada al Grup Mixt.

Barberá ha presentat aquest escrit cinc dies després d’anunciar que demanaria la baixa com a afiliada del PP, una vegada que el Tribunal Suprem va obrir causa contra ella pel ‘cas Taula’, el suposat blanqueig de capitals pel PP en l’Ajuntament de València. De fet, en l’escrit Barberá precisa que així li ho ha demanat al PP aquest mateix dilluns.

D’aquesta forma, Barberá podrà estrenar la seua nova condició de senadora del Grup Mixt en el primer Ple de la legislatura, que està convocat per al pròxim 27 de setembre.

L’exalcaldessa de València compartirà escó en les últimes files de l’Hemicicle amb altres 16 senadors de deu partits polítics diferents: quatre de Convergència, tres de Ciutadans, dos de Compromís i un, respectivament, d’UPN, Coalició Canària, Nova Canàries, Agrupació Socialista Gomera i Agrupación Herreña Independiente, de Forum i de Bildu.

Tots ells comparteixen una zona de despatxos en l’edifici de Grups del Senat, s’assweuen en les últimes files de l’hemicicle i es reparteixen la representació en les comissions, la presentació d’iniciatives parlamentàries i els torns de paraula en els plens. També rota entre ells el càrrec de portaveu del grup, que ara ostenta Ciutadans, en quinze dies passarà a ser de Compromís i successivament, a la resta.

Pel que fa a les comissions parlamentàries, el Grup no té per què nomenar Barberá portaveu en cap d’elles, però sí és obligatori que la situe com a vocal en alguna, segons el Reglament. El PP l’havia inclòs ja en la Comissió Constitucional i en la d’Economia, les mateixes en les quals ja estava en l’anterior legislatura.

A més, el canvi de grup suposarà entre altres coses que a l’exalcaldessa li corresponguen més ingressos. En concret, guanyarà uns 2.300 euros més com a conseqüència del repartiment proporcional de l’assignació que dóna el Senat al grup per al seu funcionament. Sumat al seu sou normal, ingressarà quasi 7.000 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa