Ribó: ‘Els edils imputats del PP se n'han d'anar a casa. Ja n’hi ha prou’

València és ‘una ciutat de gent honrada’ que ‘no es mereix el tracte, el mal tracte, que les persones imputades li estan donant dia sí i dia també’
20 setembre 2016 01:00h

RedactaVeu / EP / València.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha demanat aquest dimarts al portaveu del PP en l'Ajuntament de la ciutat, Eusebio Monzó, que aquest partit actue "ja", donat que els edils d'aquest grup municipal imputats arran de l'Operació Taula, dins del ‘cas Imelsa’, s'han d’"anar a casa" i deixar el consistori. Ribó ha dit que la capital valenciana és "una ciutat de gent honrada" que "no es mereix el tracte, el mal tracte, que les persones imputades li estan donant dia sí i dia també".

El primer edil ha realitzat aquesta petició durant el discurs que ha oferit a l'inici del Debat de l'Estat de la Ciutat de València que se celebra aquesta jornada. Així, al final de la seua intervenció, Joan Ribó ha fet una "petició explícita" a Monzó perquè el PP "parle menys i faça més", que és el que la "ciutat necessita", i ha assenyalat, a continuació, que "les persones imputades per casos de corrupció tan greus, amb enregistraments tan horribles i escandalosos on es parla de la impunitat per a delinquir, s'han d'anar a casa".

"O ho fan ells, o ho fa el seu partit. Però actuen ja", ha apuntat el responsable municipal, que ha agregat que "València és una ciutat de gent honrada que s'alça cada matí per a anar al treball o per a cercar-lo, que alça la persiana o que va a estudiar".

Joan Ribó ha manifestat que és "un fet constatable empíricament que nou dels deu regidors del PP i molts dels seus assessors estan sent investigats formalment per una causa de blanqueig de diners". Al mateix temps que ha considerat que "la situació de l'anterior alcaldessa", Rita Barberá, i del "vicealcalde", Alfonso Grau, i d'altres exregidors "és cada dia més delicada davant els tribunals de justícia per diferents causes".

‘Llosa per al futur’

"És cosa del passat, però ens afecta en el present i vull que, com més prompte millor, se’ns lleve aquesta llosa per al futur de la ciutat", ha exposat l'alcalde. Així mateix, ha destacat que el govern local que presideix, conformat per Compromís, PSPV i València en Comú, "ha creat una comissió de recerca, amb el suport de Ciutadans" a partir de l'Operació Taula.

Igualment, Ribó ha ressaltat que el seu executiu "va suspendre cautelarment de funcions els assessors investigats" i que en el cas dels funcionaris investigats, també en aquesta peça del 'cas Imelsa', va obrir "les diligències oportunes".

El primer edil ha destacat també que l'Ajuntament es va personar en la peça separada d'aquesta causa que "té a veure amb els contractes municipals que van fer una sèrie de senyors i senyores, presumptes corruptes". "Ja està bé. Ja n’hi ha prou", ha asseverat l'alcalde.


La Veu
 
next