Diari La Veu del País Valencià
Rita Barberá s’incorpora al Grup Mixt del Senat
Madrid / EP

L’exalcaldessa de València i senadora Rita Barberá ha quedat incorporada al Grup Mixt del Senat aquest matí després d’haver comunicat, aquest dilluns, que ha abandonat la militància del grup popular. En la seua nova formació parlamentària, complirà les funcions de la resta de components, la qual cosa comporta ser portaveu durant un mes per torn.

Així ho ha explicat l’actual portaveu del Grup Mixt, el senador de Ciutadans Xavier Alegre, que ha convocat una reunió del Grup per a la setmana vinent i per a la qual ha citat també Barberá. Segons ha dit, ho ha fet per correu electrònic, ja que no ha parlat encara amb l’exalcaldessa.

En declaracions al Senat, Alegre ha assenyalat que Rita Barberá passarà a ser un membre més del grup, se li assignarà escó a l’hemicicle, un despatx per treballar i un lloc, almenys, a una comissió, de la qual haurà de ser, a més, portaveu, ha dit. L’exdirigent del PP podrà ser també portaveu de tot el Grup quan li toque, com tots els altres.

Els partits que formen el Mixt ocupen aquest càrrec per torn durant un mes: li va correspondre a l’agost a Convergència, ara ho és Ciutadans i el mes que ve s’encarregarà Compromís. Seguiran la resta un darrere l’altre (queden set partits més), per la qual cosa el torn de Barberá serà entre juny i juliol de l’any que ve si la legislatura continua o si no hi ha eleccions.

Els ingressos de Rita Barberá

El Grup Mixt estarà, a partir d’ara, format per 16 senadors de 10 partits i per una senadora, Barberá, sense afiliació política. Entre tots ells es repartiran l’assignació mensual de 36.061,55 euros que concedeix el Senat al Grup per al seu manteniment. L’actual portaveu no ha confirmat xifres, perquè és la Cambra qui fa el pagament als senadors, però l’exalcaldessa tindrà dret a ingressar la seua part proporcional en el compte corrent que facilite al Senat, ha explicat Xavier Alegre. Normalment, aquests diners s’ingressen en un compte del partit al qual pertany el senador, però Barberá no n’és ja membre de cap.

D’aquesta quantitat, que podrà rondar els 2.300 euros mensuals, els components del Grup Mixt paguen una part al grup per sufragar les despeses comunes: personal assistent, administració, etc. “Ella haurà d’aportar una dissetena part d’aquestes despeses comunes”, ha dit el portaveu.

Aquest nou ingrés se sumarà als 4.635 euros de sou que l’exalcaldessa ja cobra: 2.813,91 de sou base més 1.822 euros d’indemnització per ser senadora de fora de la Comunitat de Madrid (en el cas dels madrilenys, l’ajuda és de 869 euros al mes). En total, quasi 7.000 euros. Si, a més, el Mixt li concedeix la condició de portaveu en una Comissió, a la qual cosa s’oposa part del grup, la senadora ingressaria un complement salarial de 1.046,47 euros al mes.

Comparteix

Icona de pantalla completa