Diari La Veu del País Valencià
Morera: ʺNo consentirem que s’abandonen els ciutadans pels serveis socials dels nostres ajuntamentsʺ
RedactaVeu / Oliva

Enric Morera ha participat hui en una reunió amb un centenar de regidors i una vintena d’alcaldes per a tractar els problemes que afecten directament els municipis valencians.

La reforma que pretén dur endavant el govern de Rajoy ha estat un dels temes més comentats en la trobada, encara que des de Compromís es treballa des del minut ú per proposar alternatives a una llei que vol deixar sense autonomia, sense competències i sense recursos els ajuntaments, que és l’administració més propera als ciutadans i ciutadanes.

Morera ha estat contundent en les seues declaracions i ha assegurat que el treball de la formació ʺcontinua, com des del primer dia, en la defensa de les persones i defensar els nostres ajuntaments és defensar també les persones perquè des dels serveis socials que presten les administracions locals es coneixen els pitjors casos que pateixen els seus veïns i s’actua per millorar les condicions de vida de les ciutadanes i ciutadans que ho necessiten. Rajoy no vol això, vol nugar de peus i mans els ajuntaments, vol deixar-los sense recursos i posarà en perill l’ajuda a moltíssimes personesʺ.

ʺHui, des d’Oliva, tornem a reivindicar la nostra aposta pels ajuntaments valencians, com motor per a eixir de la crisi, perquè facen polítiques actives d’ocupació, responent a les necessitats dels veïns i veïnes i atenent els casos d’emergència o d’extrema necessitat, que és el que fan els serveis socials i és el que vol eliminar Mariano Rajoy, un president austericida, mentider i que està centrant la seua política a atacar les persones més desfavoridesʺ, segons Morera.

La reunió de hui ha servit també per a fer públic un document, La Declaració d’Oliva, que ha estat presentat per Morera, pel diputat al Congrés, Joan Baldoví i per l’alcalde valencianista d’Oliva, David González, en el qual es defensa un finançament just per als ajuntaments.

Segons el document, ʺels ajuntaments són aquelles administracions on la ciutadania se sent representada amb major força respecte de les decisions que els afecten i per això han de ser les majors dipositàries de competències. Si els ajuntaments valencians reberen el finançament que els pertoca, disposarien del doble de recursos per fer política per a les persones, amb les persones que vivim a les ciutats i als pobles d’arreu del nostre paísʺ.

Comparteix

Icona de pantalla completa