Diari La Veu del País Valencià
Torna el contrafestival alcoià Moniàtic 2016: Fem nostres els espais!
RedactaVeu / Alcoi

El Moniàtic, coorganitzat per diferents col•lectius i associacions com l’Ateneu Cultural El Panical, Música de Telers o l’Associació de Veïns del Partidor i per col•laboradors a títol personal, tots sense ànim de lucre, torna a presentar un cartell plural i divers, farcit de propostes de qualitat i que aporta una oferta refrescant i artísticament audaç. L’assistència a totes les activitats del festival serà gratuïta i oberta per a tots.

Seguint l’esperit de les edicions de la primera etapa, es pretén revitalitzar espais en desús i fer-los útils per a l’ús de la cultura. Per això, en aquesta edició es combinen actes a espais ja establerts amb actes a espais que estiguen infrautilitzats o amb poca afluència.

El dijous 22 tindrà lloc un acte de presentació a les 20h al pub l’Escenari, on hi haurà un recital de poesia musicada a càrrec de Mauro Colomina i Samantha Gilabert.

El divendres 23, a les 20 h, seguint amb la idea de dinamitzar els espais de la llera del riu, hi haurà festa a la fàbrica de Cerveses Lluna amb els concerts de Cavallo & Hugo Mas amb el seu jazz; Los Chicos del Pantano, que vénen des de Berlín; el madrileny Dogma Cobra, i la sessió de discjòquei pAn-Z.

El dissabte 24 serà el dia gran del festival. Seguint la tònica de revitalització d’espais i dinamització d’espais poc utilitzats, enguany es mouen les activitats des de la localització habitual del solar del carrer Forn del Vidre fins al solar de sota de la Placeta de les Eres, entre el carrer Sant Rafel i el carrer Sant Bonaventura.

Des de les 12 del migdia hi haurà activitat i música, es farà una paella popular per a dinar i, per la vesprada, hi haurà concerts en què es podrà gaudir de les composicions minimalistes i melancòliques de Nomembers; les melodies mediterrànies de la cantautora Clara Andrés; una banda del barri del Partidor d’Alcoi amb el seu punk, rock, rumba, reggae i ska; Derrumbe, que ve des d’Alacant; De Piràmide, l’electrònica postindustrial de We Are Not Brothers, que celebren 10 anys del seu primer concert i que ja estagueren al Moniàtic, tota una realitat a l’escena alcoiana; Joe Pask i els Smoking Barrels; el shoegaze en valencià de Mox Nox i el trio de rock’n roll Aullido Atómico.

Durant tot el festival, amenitzant els canvis de grups i per obrir i tancar cada jornada hi haurà tot un planter de discjòqueis com pAn-Z, les de l’Assemblea Trencadores de Setrills, Moondog’s Son, DDN, Pixie&Dixie (Onff) o el discjòquei set de ORCO, que tancarà la nit del dissabte.

El cartell d’enguany, com ja és tradició al festival, és obra del dissenyador Xavi Galbis (Snoop Barcelona) en col•laboració amb la dissenyadora Miriam Berbergal.

“Manifestem el nostre agraïment als col•laboradors com Cerveses Lluna, Snoop Barcelona, Centre Cultural Ovidi Montllor, Esa Peña, L’Escenari, Licores Sinc i les regidories de Cultura i Festes de l’Ajuntament d’Alcoi. Però enguany volem donar un agraïment especial a Paco Colomina, enginyer que ens ha ajudat de forma desinteressada a realitzar el projecte tècnic i de seguretat, perquè sense ell el festival no s’hauria pogut realitzar. Els diferents artistes també coneixen el caràcter del festival i és per això que també col•laboren i es presten a tocar en condicions rebaixades en pro de ser partícips d’una proposta tan romàntica, així que també per a ells, moltes gràcies!”

Comparteix

Icona de pantalla completa